Visa alla bilder
Visa film

Volvo 1800S B18B — 1967

Denna 1800s har genomgått en professionell och omfattande restauration från grunden, som inkluderade en fullständig mekanisk renovering av motorn, växellådan med overdrive, bakaxeln, elsystemet. Kvitto på över 200 000 SEK och över 500 timmars arbete.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Tack vare det omfattande arbetet som gjorts på denna Volvo 1800s är den exceptionellt bra. Det som verkligen utmärker den är installationen av en K-kam och en Weber 32/36 förgasare, ursprungliga dubbla SU-förgasare ingår. Denna uppgradering ger bilen en sportigare känsla och ett förbättrat ljud. Eventuellt kan den behöva små justeringar på grund av dess begränsade användning efter renoveringen. Besiktningsbefriad och redo att köras hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
350 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17174
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 1800S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Tack vare det omfattande arbetet som gjorts på denna Volvo 1800s är den exceptionellt bra. Det som verkligen utmärker den är installationen av en K-kam och en Weber 32/36 förgasare, ursprungliga dubbla SU-förgasare ingår. Denna uppgradering ger bilen en sportigare känsla och ett förbättrat ljud. Eventuellt kan den behöva små justeringar på grund av dess begränsade användning efter renoveringen. Besiktningsbefriad och redo att köras hem."

Beskrivning

Ägaren som är en sann entusiast hade alltid haft en förkärlek för en Volvo's 1800. 2021 köpte han den här från BWA. Då den var Importerad från Los Angeles hade bilen inga större rostproblem, vilket gjorde den till en idealisk kandidat för renovering. Renoveringen påbörjades i slutet av 2021, med en komplett demontering av bilen ner till minsta skruv och mutter, följt av att hitta professionella med den expertis som krävdes för projektet.

Karossen rätades noggrant till och svetsades, trots att bilen inte hade några stora rostproblem. Detta för att säkerställa att den var perfekt innan den lackades i den ursprungliga färgen 091 Ljusgrön av Auto Rikt i Arvika. Motorn undersöktes och visade sig ha en uppborrad cylinder (till B20) och en K-kam. Med bra kompression polerades ventiler och motorn renoverades med nya packningar och delar. Växellådan och överväxeln renoverades, och bakaxeln uppgraderades till ett förhållande på 3,73, vilket gjorde den trevligare att köra och bättre anpassad till hastighetsmätaren i km/h. Alla elektriska komponenter renoverades, och nya bromsar, bränslesystem, avgasrör och fjädringsdelar, inklusive nya bussningar, installerades. Ingen detalj förbisågs.

Efter att renoveringen avslutades återställdes mätarställningen till noll. Interiören genomgick en fullständig uppdatering, med instrumentbrädan omklädd i läder, nytt innertak, dörrpaneler och mattor installerades. Original säten rengjordes och återmonterades. På utsidan monterades nya kromdetaljer medan de stötfångarna och grill behölls för att bevara bilens charm.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1967/1967 
  • Första registreringsdatum
    2023-05-11 
  • Avläst mätarställning
     
  • Kw / hk
    76 / 103 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell+overdrive 
  • Klädsel
    Svart Vinyl 
  • Färg
    091 Ljusgrön 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Lätt att starta med en fint gående motor. Denna känns smidigare tack vare K-kammen och Weber-förgasaren, vilket ger ungefär 135 hk. Smidig växellåda med fungerade överväxel, bra bromsar och utmärkt väghållning. Även om ingenting behöver fixas, kan vissa justeringar behövas efter att ha kört några hundra kilometer till. Bilen har renoverade stålfälgar med blanka kromade navkapsylar och nya däck.

  • Skick interiör:

    Interiören är i toppskick och blandar nya och originaldelar för att skapa en bekväm och inbjudande atmosfär. Instrumentbrädan har fått nytt läderklädsel och har fina mätare tillsammans med en äldre, icke fungerande, radio som bidrar till den vintage charm som bilen utstrålar. Det man kan notera är att bränslemätaren bara fungerar om knackar på glaset, och oljetemperaturen kan vara lite svår att läsa.

  • Skick exteriör:

    Karossen i bra skick, med välmonterade paneler och snyggt avslutade trösklar. Passagerardörrarna kan behöva justeras något på grund av de nyare, något tjockare, tätningslisterna j. Men detta kan justeras efter en tid av användning. Underredet är snyggt, spår av renovering syns på golvet. Det finns en liten buckla på kromlisten nära bakrutan och slitage på kromet på bakljusen och bagageluckans handtag. Kromstötfångarna är i gott skick med något åldersrelaterat slitage.

  • Skick helhet:

    Dessa bilar är dyra att renovera, och även en renoveringsprojekt kan kosta runt 100 000 kr att köpa. Med tanke på den betydande summan pengar och tid som investerats i denna 1800s, är det mycket mer kostnadseffektivt köp.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-11
Ursprungsbesiktning: 2023-04-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2023-05-11 (670101)
Senast godkända besiktning: 2023-04-25
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG