Visa alla bilder
Visa film

Volvo P210 Duett "Televerket" B18 — 1967

Televerkets Linjemästarbil. Bra grund för helrenovering av eftertraktad modell.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En sällsynt linjemästarbil som förtjänar att komma ut på vägarna igen. Här är mycket av grovjobbet redan utfört, då ram och framvagnsbalk är klara. Nu återstår att åtgärda den ursprungliga skadan på bakre takplåten, samt färdigställa renoveringen. Många timmar kvar, men ett ovanligt gott utgångsläge. Några saknade delar kan dock behöva införskaffas. För att bilda sig en bättre uppfattning rekommenderas att se filmen vi spelade in, när vi gick igenom mycket av delarna tillsammans med representant för dödsboet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15729
KRISTINEHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo P210 Duett "Televerket"?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En sällsynt linjemästarbil som förtjänar att komma ut på vägarna igen. Här är mycket av grovjobbet redan utfört, då ram och framvagnsbalk är klara. Nu återstår att åtgärda den ursprungliga skadan på bakre takplåten, samt färdigställa renoveringen. Många timmar kvar, men ett ovanligt gott utgångsläge. Några saknade delar kan dock behöva införskaffas. För att bilda sig en bättre uppfattning rekommenderas att se filmen vi spelade in, när vi gick igenom mycket av delarna tillsammans med representant för dödsboet."

Beskrivning

Bilen säljs åt dödsbo. En renovering påbörjades i slutet av 1970-talet. Bilen hade då råkat ut för en olyckshändelse när snö lossnade från ett hustak och bucklade till bakre delen av taket. Ägaren, som arbetade på Televerket, gick grundligt tillväga och plockade ner bilen för en total genomgång. I dagsläget är ramen helt renoverad. Den lilla rost som fanns på karossen är åtgärdad. Vi har knackat med spetsig hammare på karossen vid rostskänsliga partier, utan anmärkning. Vi har gått igenom en del av de många plastbackar och lådor som medföljer med demonterade delar. Vi kan inte garantera att allt finns. Det kan även förekomma dubbletter på vissa saker. Det som vi vet saknas är original rattstång med styrsnäcka och originalratten. Bilen har intressant historik såtillvida att den köptes direkt från Televerket av den brukande tjänstemannen och sen dess funnits kvar i familjen. Oanvänd sedan 1977, då den avstannade renoveringen påbörjades. Det medföljer 4 stycken oanvända KPZ 5,5" breda fälgar, som var ett populärt dåtida tillbehör.

4 stycken blästrade och lackerade original 4" breda duettfälgar finns också.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1967/1967 
  • Första registreringsdatum
    1967-01-04 
  • Avläst mätarställning
    48868 km 
  • Kw / hk
    55 / 75 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Tyg och galon 
  • Färg
    Televerksorange färgkod 74 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Renoverad ram i ett strålande gott skick. Utfört av person med yrkeskunnande. Motor i okänt skick, som går vrida runt, medföljer. Extra växellåda medföljer. Vi har inte hittat rattstång med styrsnäckan. Vi vet inte om främre hjulspindlar och länkarmar ligger i någon låda. Extra bakaxel i okänt skick medföljer också. Se bilder och film.

  • Skick interiör:

    Allt demonterat. Osäkert vad som saknas. Original dörrsidor finns, de är smutsiga med upptagna hål för högtalare. Alla gummimattor finns, för skick se filmen. Innertak finns, smutsigt med skador. Originalratt hittades inte, 1970-tals sportratt finns. Framstolarna smutsiga och inte original. Baksätet är mycket smutsigt och med några små skador.

  • Skick exteriör:

    Karossen har fått sandplåtarna och hörnen bak utbytta. Finns 1 litet rosthål i höger skärmkant bak. Se filmen. Intakt i golvbrunnar. Vi plockade ur alla lösa delar ur karossen och undersökte golvet som var utan anmärkning. Se filmen för mer information. Bilen ställdes ner 1977 efter ett snöras bucklat bakre delen av taket. En takplåt för utbyte medföljer. Se bild. Vindruta och sidorutorna finns löst.

  • Skick helhet:

    Renoveringsobjekt. Bra utgångsläge för finrenovering. Saknar vissa delar, vi tror att lejonparten av nödvändiga delar medföljer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1977-11-21
Ursprungsbesiktning: 1967-01-04 (regbes) (Ombes:19770914)
Datum i trafik första gången: 1967-01-04
Senast godkända besiktning: 1977-09-14
Besiktigad tom: 1978-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 3

Ägarens kommentar

En av dödsbodelägarna har berättat följande. Den framlidne fadern jobbade på Televerket. Han fick köpa bilen förmånligt. Ett snöras bucklade taket på bilen 1977 och han beslutade sig för att helrenovera Duetten. Ramen blev färdigställd. Den har sen stått isärskruvad i uppskattningsvis 40 år.

Fakta om modellen

Bilmodellen Volvo Duett var vanlig hos de statliga verken, de mest kända är kanske Televerkets orange bilar. De statliga verken hade egna färgsättningar och därmed även specifika färgkoder hos Volvo. Televerket använde färgkod 74. Andra exempel på statliga användare av Duett var Postverket, Domänverket, Statens Järnvägar SJ, Statens Vattenfallsverk och Polisen. Duetterna uppskattades för sin enkelhet och robusta konstruktion och bilarna fick ibland slita riktigt hårt. Den sista Volvo Duetten tillverkades 1969. Det totala antalet duetter slutade på 101 492 exemplar, inklusive leveranschassin.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kristinehamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-06-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG