Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 444 DS B20E — 1953

En spännande och på ytan knappt märkbar ombyggnation av en svensk folkhemsklassiker. En riktig sleeper.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bra ombyggnation som går att vidareutveckla."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 444SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14884
BÄLINGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bra ombyggnation som går att vidareutveckla."

Beskrivning

Volvon köptes som ett nästintill helt rostfritt renoveringsobjekt. Bilen plockades ner till minsta skruv och sandblästrades samt 2K-grundades. Karosserimodifikationerna och motorrenoveringen gjordes på 80 talet av professionell bilmekaniker. Ägaren renoverade och bytte själv bland annat nya lager i växellådan, omklätt baksäte, nytt taktyg, nya rutor. Med stöd av SFRO-dokumentation registrerades bilen som ombyggt fordon på våren 2020.
Den här PV 444 DS 1953 uppgraderades med delar från Volvo 140-serien 1972-73. B20E motor på 124 hk som är utrustad med insprutningen Bosch D-Jettronic, skivbromsar runt om, tvåkrets bromssystem med servo, säkerhetsrattstång, rullbälten fram, 4-växlad låda med overdrive, med kort växelspak, 12 Volts elsystem. För att få plats med fram- och bakaxel från 140-modellen samt 6 tums fälgar är bilen breddad 80 mm i skärmarna. Instrumenteringen innefattar analoga bensin, oljetrycks, temperatur och amperemätare och är kompletterad med oljetemperaturmätare, varvräknare och varningslampor för oljetryck och laddning. Elektrisk vindrutespolare, backlampa, bakre dimljus, varningsblinkers. Volvo CR 802 radio med kassettspelare, cigarettändare och extra blinkers och högt positionerade extra bromsljus är monterade. Originalstolarna är ersatta med stolar från en tvådörrars Peugeot.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953 
 • Första registreringsdatum
  2020-05-05 
 • Avläst mätarställning
  14724 km 
 • Regnr
  DUO804 
 • Chassinummer
  34410 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/Tillsats 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett bruksskick. Framstolarna är i ett mer slitet skick.

 • Skick exteriör:

  Det finns blåsor i lacken och även några repor och skav. Buckla på stötfångare bak.

 • Skick helhet:

  En tuff ombyggd Volvo i ett skick som tillåter att vidareutvecklas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-05-12
Ursprungsbesiktning: 2020-04-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2020-05-05
Senast godkända besiktning: 2020-06-05
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

När det handlar om Volvo PV444 var det ofta rätt obetydliga förändringar mellan årsmodellerna. I juni 1951 hade B-modellen ersatts av C vilket knappt märktes. Man övergick från 16- till 15-tumshjul och fälgbultarna blev fem istället för fyra. När PV444 D och specialmodellen DS kom i augusti 1952 inskränkte sig ändringarna till kraftigare generator, bättre styrning och värmeanläggning som inte längre behövde eftermonteras.
Takgöken ersattes av sidoblinkers på B-stolpen.
Fram till 1953 kunde DS bara fås i grått. PV444 Special levererades från nyåret även i maroon röd färg med klädsel i rött och beige.
Volvo PV444 tillverkades från 1947 fram till 1958 då den ersattes av PV544.
PV444 blev årets mest köpta bil i Sverige.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bälinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG