Visa alla bilder
Visa film

Volvo P1800 — 1962

Tidig Jensenbyggd P1800 i ett trevligt originalutförande med en lika trevlig och tidig svensk importhistorik.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bruksvänligt och snyggt, Volvo-värdigt och engelskt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
303 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14876
HALMSTAD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo P1800?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bruksvänligt och snyggt, Volvo-värdigt och engelskt."

Beskrivning

Den importerades till Sverige privat redan 1962 och blev därför årsmodell 1962 enligt dåvarande register, besiktingsman och länskansli, men enligt chassinummer 1249 är det en årsmodell 1961. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2016 och en tidigare ägare lät renovera motorn hos en yrkesskola på åttiotalet. Samma ägare renoverade och lackerade även bilen, också på åttiotalet. Senaste godkända besiktning gjordes 31/5 2016 och bilen var därmed godkänd och besiktningsbefriad när de nya besiktningsreglerna började att gälla den 20/5 2018. Mätarställningen är just nu 152 mil, sannolikt har mätaren gått runt minst 1 gång, det vill säga drygt 10 000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  1 521 km 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinellt känns och låter bilen friskt, och motorn svarar piggt på tilltal. Fjädrarna är bytta för inte så många mil sedan och chassit känns även det friskt och följsamt enligt dåtidens standard. Nyare luftfilter sitter på, men de gamla följer med för de som önskar ett originalutseende.

 • Skick interiör:

  Snygg ljus skinnklädsel i originalutförande, omklädd på slutet på nittiotalet. Radion är av tidstypisk äldre modell, en Blaupunkt som funkar fint. Mattorna i originalutförande har den nuvarande ägaren lagt in.

 • Skick exteriör:

  Lacken är från åttiotalet och på ett par ställen finns det några små sprutpackelblåsor. De syns inte tydligt, men de finns där. I övrigt är lacken och bilens yttre väldigt presentabelt tillsammans med bra krom och fem original och modellspecifika navkapslar.

 • Skick helhet:

  Fint och representativt exemplar för de tidiga Jensen-byggda P1800-bilarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2016-09-26
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-05-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

De tidiga Jensen-bilarna är enligt expertis de enda som ska benämnas P1800. Övriga svenskbyggda heter 1800 S och 1800 ES, även om Volvos snygga sportbil oavsett årsmodell och byggland nog alltid kommer att vara en P1800 för många.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Halmstad

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG