Visa alla bilder
Visa film

Volvo 245 GL B230F — 1992

Volvomodellen som blivit kultbil på äldre dar. Här i sällsynt fint skick. Samma ägare från ny till 2017. Inga skador, ingen rost.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Det syns och känns att bilen bara gått 12000 mil. Nyservad och genomgången. Mycket fint exemplar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
120 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15028
ULLARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Det syns och känns att bilen bara gått 12000 mil. Nyservad och genomgången. Mycket fint exemplar."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Blekinge och förste ägaren från Olofström körde bilen 26 år, innan han slutade köra av åldersskäl. Sedan har bilen stått undanställd i en Volvosamling i Göteborg. På utsidan är bilen felfri, helt utan rost eller skavanker. Till största delen originallack. På insidan och i motorrummet ser den ut nästintill som ny. Inga spår av slitage eller skav på säten eller bagagerum. Körmässigt är den pigg och tajt, utan skrammel, och känns stabil även i högre farter.
Efter 2017 har bilen stått undanställd, främst på grund av tank som läckte när den tankades fullt. Nu framtagen och genomgången på verkstad. Helt ny tank monterad och nya däck runtom. Här konstaterades också att kilometerräknaren stannat på 11789 mil, så vi har angivit bedömd körsträcka till 12100 mil, då bilen nästan inte körts efter 2014 och varit avställd sedan 2017.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1991-09-11 
 • Avläst mätarställning
  121000 km 
 • Regnr
  EHE512 
 • Chassinummer
  245883N1911699 
 • Kw / hk
  88 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och fint tekniskt skick, utan anmärkningar. Det känns att bilen bara gått 12000 mil, och det syns i motorrum mm att den stått i garage hela sitt liv.

 • Skick interiör:

  Mycket fräsch inredning, inte smutsig eller sliten. Sätena har haft överdragsklädsel varför de alltjämt ser ut som nya. Inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross, har aldrig varit skadad. Fin lack runtom. Inga anmärkningar.

 • Skick helhet:

  Svårt att minnas om vi sett någon mer välvårdad och fräsch 245 originalbil på senare år. Inget att klaga på.
  Fint tillfälle för bilentusiast att köpa en riktig bra svensk klassiker som också har ett stort bruksvärde och samtidigt fått kultstatus både i Sverige, Tyskland och USA m.fl. länder.

Fakta om modellen

Volvo 245 byggdes i mer än 1 miljon exemplar från 1974 till 1993. Största delen av produktionen gick på export, främst till USA. Idag finns cirka 25.000 bilar kvar i Sverige. De flesta har slitits ut och många äldre har rostat bort. De sista årsmodellerna hade bättre rostskydd och nederdelar av karossen i galvaniserad plåt, vilket gör att dessa klarat sig bättre. Bilarna slutade tillverkas mars 1993 och mellan 1991-1993 gjordes en mängd förbättringar, som limmad bakruta, bättre isolering och gummilister, finare mattor med mera. Tanken var att bilen skulle fortsätta tillverkas några år till, för den var populär och sålde bra, men Volvo 850, som kom hösten 1991 blev också en framgång, och Volvo behövde sin produktionskapacitet för denna modell varför 240:n fick upphöra våren 1993. 10 år senare, år 2003, var 240:n fortfarande den näst vanligaste bilmodellen på våra vägar i Sverige, men sedan har dessa bilar försvunnit i rakt takt. Passa på nu, en fin, röd 245 är inte vanlig längre.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ullared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG