Visa alla bilder

Volkswagen Jetta LS MK1 (Typ16) 1.5 — 1981

Vi vill påstå att detta är en av Sveriges finaste orenoverade A1 Jetta-bilar. Endast körd 8700 mil och originallack runt om.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bättre än så här kan man inte finna en 40 år gammal orenoverad bruksbil. En fröjd att granska och köra. Inga väsentliga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
50 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14793
UDDEHOLM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 75 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bättre än så här kan man inte finna en 40 år gammal orenoverad bruksbil. En fröjd att granska och köra. Inga väsentliga anmärkningar."

Beskrivning

Volkswagen Jetta av den första generationen (A1). Gått 8685 mil. Endast två brukare sedan den levererades 1981, båda i Värmland. Bilen har vårdats ömt av dessa sedan den var ny. Original verktyg och domkraft är omsorgsfullt inpackat i en papperspåse, inknuten med ett natursnöre. Den första/tidigare ägaren var en dam som brukade bilen ända fram till 2005. Nuvarande ägare har skött bilen i 17 år. Enligt vittnesmål har den aldrig stått ute en enda natt under den perioden. Hon förvarade sin fina bil i varmgarage. Hon berättade själv 2005 att hon endast använt baksätet vid ett tillfälle, (vilket var när hon besökte Filipstad med två väninnor, varav den ena följaktligen fick sitta bak). När hon köpte bilen våren 1981 hos VW-Lecab i Karlstad var det endast denna bil som hon kunde tänka sig att köpa. Säljaren erbjöd flera andra (då denna stod i skylten som visningsbil), men hon tackade nej. Det vackert gröna skyltexemplaret skulle hon ha. Annars fick det kvitta. Nu får du chansen att överta vårdnaden av denna fina gröna Jetta. Nuvarande ägare säljer den efter 17 år, då han har för många bilar och denna är för fin för att användas. Den besiktigades senast 25 april i år och besiktningsmannen var lyrisk, berättade ägaren, då bilen är lika fin undertill som ovanpå. den fick bilprovningens dekal/bedömning: EXTRA FINT SKICK.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  1980-09-25 
 • Avläst mätarställning
  86850 km 
 • Regnr
  KRU 957 
 • Chassinummer
  ZZZ16ZBW055015 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med 4-cylindrig 1500cc motor på 75hk, samt 4-växlad manuell växellåda.
  Går fint utan några kända tekniska fel. Inget skrammel eller missljud. Kamremsbyte utfört 2020. Körklar och nybesiktad 2022-04-25.
  Nya sommardäck monterade på originalfälgarna medföljer.

 • Skick interiör:

  Bilen har varit utrustad med överdragsklädsel från den var ny fram till 2005. Detta har hjälpt till att bevara inredningen i ett strålande fint skick. En nyare radio monterades 2005. Tidigare ägarinnan hade för säkerhets skull dubbla golvmattor både inuti och bagaget. Likvärdig med ny i bagageutrymmen vill vi säga.

 • Skick exteriör:

  Jettan är i helt orört originalskick, en av mycket få i Sverige. Fräsch och välbevarad originallackering runtom. Vänster bakskärm har en mindre repa som fyllts i, ett färgsläpp går att hitta på A-stolpen, (detta visade sig vid montering av ny vindruta under våren 2022). Se bilderna för mer info.

 • Skick helhet:

  En av Sveriges finaste orenoverade A1 Jetta, man blir nästan tårögd när man granskar bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-04-19
Ursprungsbesiktning: 1980-09-18 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-09-25
Senast godkända besiktning: 2022-04-25
Besiktigad tom: 2024-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Volkswagen Jetta som bygger på första generationen VW Golf. Modellen kom hösten 1979 som årsmodell 1980. Aktuell bil är byggd september 1980, som modell 1981. Den är alltså från första produktionsåret, men andra årsmodellen. Bilen baseras tekniskt på samma komponenter som VW Golf. Bakpartiet är förlängt och bakluckan är konventionell. Man kan krasst sett kalla VW Jetta för "en Golf sedan". Första generationens Jetta fanns med 2- eller 4 dörrars karosseri, likaså den andra generationen. Senare versioner tillhandahåller även en kombiversion, den bygger på Jetta/Vento/Boras underrede men kallas dock oftast för Golf Variant. Jettan togs fram då efterfrågan för sedanmodell av populära Golfen var stor i USA.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uddeholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG