Visa alla bilder
Visa film

Opel Rekord Coupé 1900 — 1966

Opel Rekord Coupé 1900L, en vacker modell från märkets storhetstid i Sverige. Få ägare och låga mil.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig kombination i vitt, rött och blankt. En snygg Coupémodell med fina utrymmen och ett mer än rejält bagageutrymme. Pigg motor med lätta växellägen, 12 volt, skivbromsar fram med servo och en toppfart över 160 km/h, var faktorer som talade för Opel Rekord 1966. Det gör de fortfarande i detta exemplar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
102 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15031
HALLSTAHAMMAR
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Rekord Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket trevlig kombination i vitt, rött och blankt. En snygg Coupémodell med fina utrymmen och ett mer än rejält bagageutrymme. Pigg motor med lätta växellägen, 12 volt, skivbromsar fram med servo och en toppfart över 160 km/h, var faktorer som talade för Opel Rekord 1966. Det gör de fortfarande i detta exemplar."

Beskrivning

Renoverad av en Opelfantast för drygt 30 år sedan. En rejäl och klassisk 60-talare, med motor fram, drivning bak och snygg design med lite extra lulllull som L-versionerna från Opel bjöd på, i form av påkostad inredning, extra blankt och i det här fallet också i en linjeskön Coupémodell. Här också med en vassare 1900 motor med "tvåstegs förgasare". Mätarställning 3.218 mil, troligen på varv två, dvs troligen drygt 13 000 körda mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  32190 km 
 • Kw / hk
  67 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 4 växlad 
 • Klädsel
  Rött, tyg och galon, tygmattor 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn spinner fint, svarar bra på gas, nyrenoverad original Solexförgasare. Styrning, bromsar och väghållning ger en lugn och fin körning. Nytt batteri och bromscylindrar bak. Fin och torr inunder.

 • Skick interiör:

  Väldigt fin inredning i sobert rött med stuns i stolar och baksäte. Mattor i tyg som gummi i fint skick, så även innertaket. Tidstypisk Blaupunkt bilradio.

 • Skick exteriör:

  Lackering i blankt och fint skick men är man petig, finns det några skönhetsfel, som uppstod vid lackeringen för 30 år sedan. Allt blankt och glas i mycket fint skick. så även i motor- och bagageutrymme.

 • Skick helhet:

  En genomtrevlig vagn som man trivs att köra och sitta i. Väl omhändertagen och dokumenterad. En fin representant från märkets storhetstid och 60-talet, i all sin prydnad. Kan det bli mer 60-tal än så här?

Fakta om modellen

Opel Rekord var deras storsäljare under åren 1953-1977. i skarven 50/60 tal blev det rappa, nästan årliga, uppdateringar av modellen och till 1963 kom så version Rekord A med en ny kaross inspirerad av GMs amerikanska modellutbud, fast i en mer kompakt version. Modet för tiden var linjalraka linjer.

Till modell året 1966 presenterades den nya Rekordmodellen B, som bara fanns ett år och var en brygga mellan den raka strama designen och den som kom i och med modell Rekord C 1967, där den sk "coke bottle desigen" med lite mjuka linjer över framför allt bakvagnen tog över. Tillbaka till 1966. Fronten blev modifierad med rektangulära strålkastare, och akterparti med dubbla runda baklysen. Spårvidden ökades, laminerad vindruta samt tvåkretsbromssystem förbättrade säkerheten. Det blev femlagrad vevaxel och kamaxel i topplocket, för bättre och tystare motorprestanda. I Sverige var den nya 1900 motorn vanlig och den gav pigga 90 hkr. Trots att modellen bara var ettårig och en brygga, sålde den hyggligt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hallstahammar

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG