Visa alla bilder

Mercedes-Benz S 500 L W220 — 1999

Svensksåld toppmodell med V8.motor, som bara gått 14000 mil. Ägd av en MB-samlare sedan 2006. Normalt välvårdat skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar felfritt och kaross och lack ser bra ut. Även fin inredning men behöver här en professionell rengöring på grund av ljus klädel."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14988
MJÖLBY
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen fungerar felfritt och kaross och lack ser bra ut. Även fin inredning men behöver här en professionell rengöring på grund av ljus klädel."

Beskrivning

Mercedes finaste och dyraste bil på sin tid. Här ett välvårdat svensksålt exemplar med egentligen bara två brukare sedan ny. Den senaste, (en Mercedes samlare), i 16 år, sedan 2006. Bilen är välservad och har fått extra rostskyddbehandling undertill. Nya vinterdäck sitter på. Säljs nu för dödsbo. Startar lätt och är mycket fin att köra. Enorm kraft i motorn och all tänkbar lyxutrustning. Till och med elektrisk massage i framstolarna finns, som fungerar.
Det finns lite smårepor och stenskott i lacken och på stötfångare, men inga skador. Någon rostblåsa på någon kant kan också hittas om man tittar noga (se bild). Behöver en polering och vaxning utvändigt och en läder- och mattvätt invändigt, så blir den riktigt fräsch igen.
Ok som den är nu också, men kan bli en pärla med lite putsarbete.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
  1999-10-08 
 • Avläst mätarställning
  141462.km 
 • Regnr
  GDN 978 
 • Chassinummer
  WDB2201751A050539 
 • Kw / hk
  225 / 306 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar direkt och går fint i motor och växlar fint. Lite skrap från bromsarna men skivor och klossar ser bra ut. Endast vinterdäck, odubbade, helt nya, på bilen på originalfälgarna. Utrustad med 5-liters V8 med 24-ventilers teknik som utvecklar 302hk, samt 5G-tronic automatlåda. Bilen gick väldigt bra vid provkörningen. Tyst i motor och fint växlande låda. Med andra ord, en normalt fungerande bil.
  Kan behöva service/översyn då den körts mycket lite de senaste fem åren, dock inget akut.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. Mycket fin i motorrum och undertill. Behöver en ordentligt rengöring invändigt för att bli i toppskick.
  Bra utrustningslista med bland annat navigation, integrerad Nokia mobiltelefon, air-condition och taklucka. Takluckan löper tyst och fint. Resten av tillbehören testades inte vid fototillfället. Original verktygsats och reservhjul i nyskick medföljer

 • Skick exteriör:

  Fin lack och rak fin kaross. Det har börjat komma lite kryprost vid lister och kanter. Se bilderna. Blir bra med lite blästring och lackbättring. Fint och professionellt rostskyddat underrede. Lite skav på något hörn på kofångaren.

 • Skick helhet:

  Körd 1000 mil de senaste fyra åren. Stått still det senaste året. Kan behöva nytt batteri och service på grund av detta stillestånd. Har alltid varit parkerad inomhus när den inte använts. Ägaren använde denna bil främst för längre semesterresor från 2006 till 2020. Ej använd som bruksbil. Bra helhetsintryck. Kan med enkla medel bli riktigt fin, se ovan och bilder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2006-01-01
Ursprungsbesiktning: 1999-01-21 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1999-10-08
Senast godkända besiktning: 2021-08-12
Besiktigad tom: 2022-10-31
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Mercedes-Benz W220 var fjärde generationens S-klass och ersatte W140 S-klass efter årsmodell 1998. W220 fanns tillgänglig med en rad motoralternativ. Såväl diesel, gas och bensinmotorer i V6-, V8 eller V12-utförande. Jämfört med sin föregångare hade W220 något mindre yttre dimensioner men erbjöd större inre volym, särskilt i versionerna med långt axelavstånd, och något mindre lastvolym. Produktionen av W220 började den 13 augusti 1998, och produktionen av C215 coupé följde 1999. Tillverkningen av 220-serien uppgick till 484 683 enheter, något mer än produktionssumman från W140. Produktionen avslutades i slutet av 2005, när W220 ersattes av W221 S-klass och C215 ersattes 2006 av C216 CL-klass. W220 var tillgänglig med fler motoralternativ än W126 eller W140. Sortimentet började med en mindre 2,8L 197 hk (147 kW) V6-motor. Mycket populär var 3,2L 224 hk (167 kW) V6, nästa steg en 3,7L V6 på 245 hk (183 kW). S500 drevs av en 5L V8 på 302 hk (225 kW). W220 var den första generationen av S-klass, där automatväxellåda var standard på alla modeller. Till en början hade alla bilar 5-växlad 5G-Tronic-växellåda, men efter 2003 (2004 i USA) erbjöds istället S 430 och S 500 med den nya 7-växlade 7G-Tronic-växellådan.

Lagerort och visningsinfo

OBS! TYVÄRR INGEN VISNING FÖRE AUKTIONEN:
Bilen säljs för ett dödsbo där vi av olika anledningar inte kan släppa in någon i garaget.
Vinnande budgivare får därför besiktiga bilen i lugn och ro, efter auktionen, när vi tagit ut bilen ur garaget.
Vill då, (efter besiktning av bilen), den vinnande budgivaren inte fullfölja köpet, av någon anledning, så går det bra att avstå.
Deponerad köpesumma återbetalas i detta fall till fullo.

Hämtning

På grund av att dessa bilar säljs för ett dödsbo kan de endast besiktigas och hämtas på följande datum och tider:
Torsdag 23/6 kl 12-17
Torsdag 7/7 kl 12-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG