Visa alla bilder

Mercedes-Benz 450 SLC V8 — 1975

Svensksåld SL Coupé med V8

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fungerande bil värd att ta vara på"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
37 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14896
VÄRINGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fungerande bil värd att ta vara på"

Beskrivning

450SL V8 med automat såld ny i Sverige 1975. Den här bilen har stått på undantag i drygt 20 år - senaste besiktningen var 1999. Under dessa år har bilen stått i garage. Mätaren står på drygt 10100 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-09-04 
 • Avläst mätarställning
  101924 km 
 • Regnr
  HPP637 
 • Chassinummer
  10702412010529 
 • Kw / hk
  165 / 224 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den här bilen har inte stått helt oanvänd under de tjugo åren. Startats och rastats lite grann emellanåt. Den startar och går, växellådan känns okej, men det känns också att den behöver en översyn i motor och mekanik för att bli riktigt bra. Allt väsentligt elektriskt fungerar bra förutom en bakre sidoruta.

 • Skick interiör:

  Tygklädsel i skapligt gott skick, av någon anledning har förarstolen blivit utbytt mot en annan klädd i skinn i och sämre skick än resten. Säten har också fått "SL-syndromet" - stoppningen sjunker ihop. Finns lite repor på plastdetaljer och nedertill dörrsidor men inget onormalt. Hel och fin i alla detaljer, innertak och mattor. En del tät och gummidetaljer har torkat med åren.

 • Skick exteriör:

  Överlag en rätt bra kaross med med lite skönhetsfläckar och små bättringar i lacken, inga rostangrepp att tala om annat än kosmetiskt. Finns lite lackblåsor i taket. Helt och rent i och runt takluckans mekanism Bilen har blivit rejält rostskyddsbehandlad både undertill och inuti, finns spår av någon äldre lagning i bagaget. Fin i hjulhus och skärmkanter. Lister är helt OK skick, lite skav på kofångare.

 • Skick helhet:

  Brukskick med behov av service och översyn efter längre periods stillstånd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2000-11-06
Ursprungsbesiktning: 1975-06-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-09-04
Senast godkända besiktning: 1999-11-25
Besiktigad tom: 2001-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 11

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Väringe

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG