Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 450 SEL W116 — 1975

Mercedes flaggskepp som blev utnämnd till "Årets-bil" i Europa 1974 för fin teknik och komfort. Här i fantastiskt fint orenoverat originalskick. Har ingått i bilsamling sedan 1983.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Originallack, krom och inredning i bästa skick. Motorn startade och stannade. behöver startservice och nytt batteri på grind av långt stillestånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
132 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14985
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 450 SEL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Originallack, krom och inredning i bästa skick. Motorn startade och stannade. behöver startservice och nytt batteri på grind av långt stillestånd."

Beskrivning

Svensksåld bil i långa lyx-utförandet, med största motorn vid denna tid. Näst finaste MB:n i progranmet (efter 600:an). Här i utförande som för tankarna till bil som körts med chaufför, såsom direktörs- eller diplomatbil, eller kanske kungen under sina första år. Detta på grund av den fina mörkblå lacken och blå plyschklädsel och all övrig utrustning. Dubbla stötfångare och mycket krom och trä förstärker det lyxiga intrycket.
Just detta exemplar säljs för en Mercedessamlares dödsbo. Han köpte bilen av sin granne och kompis (som också samlade på fina bilar) 1987 och har bara kört med den vid högtidliga tillfällen, (enligt hans sekreterare). (Lacken är orörd original utan skador. Några stenskott finns ovanför framlamporna uppepå huven. Kofångare och övrigt krom ser ut som nytt, likaså gummilister samt i motorrum. Detta beror säkert på att bilen stått i uppvärmt garage, nästan hela tiden sedan ny. Bilen har gått 20700 mil och större delen av denna sträcka före 1999 för efter 1997 har den inte varit på bilprovningen.
Karossen och underredet är fritt från rost, förutom runt plastpluggar på trösklarna som är borrade för hålrumsrosskyddsbehanling, se bilderna på trösklarna. Undertill ser bilen ut som ny.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-06-19 
 • Avläst mätarställning
  206641km 
 • Kw / hk
  165 / 224 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  plysch 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Biel har enligt uppgift bara varmkörts regelbundet och använts vid högtidliga tillfällen efter 1999: Den har varit i trafik hela tiden. När vi kollade bilen så tände motorn till och stannade. Vi har inte gjort någon felsökning. Köparen får själv åtgärda detta. Motorn skall enligt uppgift gå mycket fint, men räkna med att det behövs en service och någon åtgärd av tändning eller bränsletillförsel.
  Avgassytemet ser ut att vara i rostfritt och har en dåligt tätat skarv mitt under bilen, se bild. Huven är svår att öppna. bara ett lås fram på ena hörnet öppnar direkt, för det andra så får en person trycka ner huven medan den andre drar inifrån. Därför saknas bilder på motorn, då fotografen stängde för fina bilder på utsidan och sedan inte kunde öppna. Motorn och motorrummet ser dock ut nstan som nytt utan smuts, rost och oxid.

 • Skick interiör:

  Superfin originalinredning, inga spår av slitage eller skador. Dörrsidor, instrumentbräda och innertak likaså. endast lite slitage på golvmattan på förarsidan.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin kaross med originallack i bästa skick. Behöver endast en vaxning för att öka glansen något.

 • Skick helhet:

  Detta är faktiskt en av de finaste äldre orörda S-klassbilar (W116) vi sett. Fantastiskt fin orenoverad kaross och inredning. Ovan anmärkningar och problem med huv och start är lätta att åtgärda i samband med en service. Sedan behöver bilen en kontroll hos bilprovningen och härefter kan den tas i bruk igen. En perfekt bil för bröllopskörningar, event och annan högtidskörning. Tillfälle för kräsen MB-entusiast.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1992-07-09 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1975-06-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1975-06-19
Senast godkända besiktning: 1997-06-12
Besiktigad tom: 1997-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG