Visa alla bilder

Mercedes-Benz 280 SE W116 — 1975

Första S-klass modellen i välvårdat bruksskick. Bara två ägare i Sverige sedan 1980. Avställd 2011. Nu framtagen och provkörd. Berömligt skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin kaross och inredning. Fungerar väl med behöver en teknisk service och bilprovning efter längre stillestånd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
46 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15004
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 280 SE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin kaross och inredning. Fungerar väl med behöver en teknisk service och bilprovning efter längre stillestånd."

Beskrivning

Bilen säljs för dödsboet efter en mercedessamlare som haft den sedan 1996. Bilen kom till Sverige från Tyskland, fem år gammal och har bara haft två ägare i Sverige. Senaste ägaren hade den som sommarbil från 1996 till 2002, då den ställdes undan i bilsamlingen. avställd sedan 2011 men uppstartad och varmkörd med jämna mellanrum. Bilen startade direkt när vi testade den. Går fint i motor och växellåda, Bromsar fungerar också bra. Bilen kan dock behöva en service eftersom den inte varit i trafik på 11 år.
Mercedes W116 serien var den första modellen som Mercedes officiellt kallade S-klass och samtidigt den sista där kromet var en viktig del av design och framtoning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1980-09-05 
 • Avläst mätarställning
  247670 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor 2,8 kiters twincamsexa med insprutning, 185hk. Sista året utan avgasrening gör den lite piggare än de senare. Fin bil att köra, motorn spinner fint och bilen känns stabil på vägen, men som sagt en service behövs då den stått undanställd i många år.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning, bättre än vad man kan tro med tanke på mätarställningen vilket förklaras av att bilen haft formsydd överdragsklädsel minst sedan 1990-talet. Vi tog av denna inför fotograferingen.

 • Skick exteriör:

  Till stora delar originallack, lite bättringar finns nedertill. Inga allvarliga rostangrepp. Verkar inte ha varit skadad eller upplagad utan är i fint orört originalskick.

 • Skick helhet:

  Fint exemplar, med rätt motor och bra historik. Mätarställningen bör stämma, bilen ser bättre ut än 25.000 mil, men så är det ju också en kvalitétsbil, en riktig S-klass MB!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2011-02-22
Ursprungsbesiktning: 1980-09-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-09-05
Senast godkända besiktning: 2001-03-06
Besiktigad tom: 2002-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

OBS! TYVÄRR INGEN VISNING FÖRE AUKTIONEN:
Bilen säljs för ett dödsbo där vi av olika anledningar inte kan släppa in någon i garaget.
Vinnande budgivare får därför besiktiga bilen i lugn och ro, efter auktionen, när vi tagit ut bilen ur garaget.
Vill då, (efter besiktning av bilen), den vinnande budgivaren inte fullfölja köpet, av någon anledning, så går det bra att avstå.
Deponerad köpesumma återbetalas i detta fall till fullo.

Hämtning

På grund av att dessa bilar säljs för ett dödsbo kan de endast besiktigas och hämtas på följande datum och tider:
Torsdag 23/6 kl 12-17
Torsdag 7/7 kl 12-17.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG