Visa alla bilder
Visa film

Lancia Delta Integrale SemiWorks 8V — 1988

Med bara 8300 km på mätaren byggdes den som ny i Italien till en maxad rallybil för Grupp N. En av tre stycken byggda för Team Lancia Sweden.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som är i ett mycket bra orenoverat men underhållet rallyskick. Den har sina lackbättringar och mindre skrap och mindre bucklor efter ett liv i skogen. Bilen är aldrig hårt slagen eller rullad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
400 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13878
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En bil som är i ett mycket bra orenoverat men underhållet rallyskick. Den har sina lackbättringar och mindre skrap och mindre bucklor efter ett liv i skogen. Bilen är aldrig hårt slagen eller rullad."

Beskrivning

Bilen är en av tre bilar som ingick i Team Lancia Sweden och som officiellt sponsrades av Fiat. Bilen byggdes i Italien för Grupp N med de bästa bitar som då fanns. I Sverige sköttes servicen av Ola Strömberg på Rallysport i Örebro. Integralen är fortfarande oöverträffad som rallybil. Den har fyra förar- och sex konstuktörs VM-titlar. Prestandan är bra. I ursprungsversionen 185 hk/305 Nm, fyrhjulsdrift med en fördelning av kraften 56% fram och 44% bak. En fördelning som visade sig vara det bästa för rally för denna bil. Eftersom bilen är byggd för rally är den förstärkt så att den klarar ett ännu högre effektuttag.Denna bil har bl.a kommit tvåa i Nordiska Riksmästerskapet i Grupp N. Den har även deltagit i flertalet SM-tävlingar samt även i VM-deltävlingen Svenska Rallyt. Efter de första åren har denna bil gått endast ett fåtal tävlingar fram till 1994. En mycket svårfunnen original skydds"plåt" i kolfiber sitter framtill monterad samt en ljusbox som också hör till denna modell.

Bilen är av tidigare ägare effektmätt till 245 hk. Denna siffra borde då kunnat höjas med 50-75 hk med enkla åtgärder som ändring av grenrör, byte av restriktor samt mappning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1989-08-29 
 • Avläst mätarställning
  8300 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/ 4WD 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick ur rallyperspekiv. Nya Sellholm fjäderben, bytt restriktor, renoverad topp. Därefter gått två korta tävlingar 2014.

 • Skick interiör:

  Avskalat som det är på en tävlingbil, men ändå städat. och komplett.

 • Skick exteriör:

  Bra skick med några lackbättringar och små bucklor.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra orenoverat rallyskick med mindre minnesmärken efter dess framgångsrika tävlingskarriär.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-06-17
Ursprungsbesiktning: 1989-08-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-08-29
Senast godkända besiktning: 1995-01-03
Besiktigad tom: - 1996-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Nedan är saxat från Transportstyrelsen:

DISPENS:F30A STRÅLKASTARRENGÖRARE

DISPENS:F40A AVGASRENING SNV 4922-79

F99B IMPORTERATS FÖR EGET BRUK

T20F BAKSÄTET FÅR EJ ANVÄNDAS FÖR PERSONBEFORDRAN

T71E SKYDDSBUR

Övrigt

DISPENS:STÖLDSKYDD,BEFINTLIGHET,BROMSAR OCH BULLER,INTYGSKRAV.

PARKERINGSBROMS,MEKANISK TYP.G-PUNKTS BÄLTEN.

FORDONET FÅR ENDAST BRUKAS AV LICENSIERAD FÖRARE I SAMBAND MED

TÄVLING ELLER TRÄNING FÖR TÄVLING.TÄVLINGSLICENS SKALL MEDFÖRAS

VID FÄRD OCH PÅ BEGÄRAN UPPVISAS VID FORDONSKONTROLL.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG