Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJS Coupe 5.3 V12 — 1990

En kraftfull engelsman i ett otroligt välvårdat originalskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En synnerligen välvårdad Jaguar XJS med fräsch originallack och en mycket fin skinninredning"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14967
UPPSALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En synnerligen välvårdad Jaguar XJS med fräsch originallack och en mycket fin skinninredning"

Beskrivning

Bilen är svensksåld till ett designerföretag i Malmö. Senare såldes bilen till en advokat som ej körde bilen på grund av att han bar för hög hatt och fick inte plats med denna i bilen. Jaguaren inköptes 1995 av nuvarande ägare som använt bilen sparsamt och vårdat den väl.

Bilen har taklucka och AC som fungerar bra. Den har alltid förvarats inomhus i garage.

Bilen är aldrig brukad på vintern av nuvarande ägaren och har under dessa vintrar stått uppallad på bockar för att avlasta tryck på däck och fjädrar.
Motorn är utbytt på grund av att oljekylaren sprack och motorn gick sönder så en utbytesmotor monterades av Jaguar i Stockholm. Denna motor har gått 1000 mil mindre än bilen i övrigt. Bilen är väldigt välvårdad och prydlig. Originallacken är fin med bra lyster.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1989-12-13 
 • Avläst mätarställning
  94877 km 
 • Kw / hk
  196 / 299 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda. Motor är bytt, den nya motorn har gått ca 8000 mil men själva bilen har rullat 9487 mil.

 • Skick interiör:

  Något slitet skinn på förarsätets ryggstöd. I övrigt är inredningen med träpaneler i ett mycket fint skick.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack. Det finns något litet dörruppslag och en liten buckla på bakluckan och på stötfångaren. Det finns en rostbubbla på vänster bakskärm, se bild.

 • Skick helhet:

  En Jaguar XJS i ett mycket bra och välvårdat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-10-15
Ursprungsbesiktning: 1989-11-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-12-13
Senast godkända besiktning: 2021-04-28
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Jaguar XJS hade mycket att leva upp till när modellen presenterades 1975 som efterträdare till E-Type. Detta var en helt annan bil som var mer Gran-Turismo än sportbil.
Eftersom de amerikanska myndigheterna i slutet av 1960-talet jobbade aktivt med att få bort de öppna bilarna från marknaden planerades det aldrig någon öppen version av XJ-S. Men i mitten av 80-talet började efterfrågan komma igen och Jaguar tog fram en tvåsitsig Targa. Först 1988 kunde man presentera den helt öppna versionen. Tidiga bilar var strikt tvåsitsiga men senare kom den med nödbaksäte.
Till en början fanns XJ-S enbart med 5,3-liters V12-motor men kom senare också med sexcylindrig motor. Modellerna fick en större modernisering i samband med att Ford tog över märket 1991. Många detaljer ändrades till enklare, billigare lösningar. Därefter kallades den XJS (utan bindestreck). 1990 års modell anses vara den sista riktiga, i många delar handbyggda Jaguaren.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Uppsala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG