Visa alla bilder

Hudson Terraplane 81/6 DE — 1938

En härlig 30-talare som väcker känslor.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En imposant Hudson från 30-talets slut. Delade fram och bakrutor, svepande skärmar, breda fotsteg och en lång motorhuv. Därunder en tyst viskande sidventilssexa och fina utrymmen för passagerare och bagage."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
95 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14951
ÖREBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Hudson Terraplane 81/6 DE?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En imposant Hudson från 30-talets slut. Delade fram och bakrutor, svepande skärmar, breda fotsteg och en lång motorhuv. Därunder en tyst viskande sidventilssexa och fina utrymmen för passagerare och bagage."

Beskrivning

En, troligen, svensksåld Hudson som har funnits i Närke i över 50 år. För ca 45 år sedan blev den delvis renoverad och fick en ny lackering. Nuvarande ägares far köpte den för drygt 40 år sedan och har pysslat om och kört bilen som entusiastfordon. Den blev under den tiden än en gång omlackerad.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  1980-08-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Treväxlad 
 • Klädsel
  Plyschklädsel 
 • Färg
  Blågrön/svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad, tyst och stabil gång. Bra bromsar men något läckage, möjligen en cylinder, bör kontrolleras. På senare år mest stillastående i garage, en service och genomgång är att rekommendera.

 • Skick interiör:

  Fin och hel plyschklädsel med "stuns", fina mattor och tak, vacker målad ådring a´la 30-tal på instrumentbräda och fönsterramar. Värmare samt friskluftsintag framför vindrutan gör resan behaglig.

 • Skick exteriör:

  Fin lackering, blankt, däck och glas i klanderfritt skick. En ventilationsruta lite "mjölkig" i kanterna.

 • Skick helhet:

  En klassisk bil som blev renoverad efter dåtidens norm och som fortfarande är i ett fint körklart skick. Efter en genomgång och service är den redo för nya utmaningar, när nu ägarfamiljen sedan drygt 40 år lämnar över stafettpinnen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-26
Ursprungsbesiktning: 1980-08-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1980-08-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Hudson Motor Car Company i Detroit Michigan tillverkade bilar mellan 1909 och 1954. Därefter blev det en del av American Motors Corp genom en fusion med Nash. År 1957 försvann Hudson som eget märke.

I skarven av 20/30-talet producerade Hudson stora vagnar med åttacylindriga motorer men fick problem under depressionen. De överlevde tack vare "lågprismärket" Essex och dess efterföljare Terraplane, systermärken i Hudson koncernen. Mot slutet av 30-talet gick affärerna bättre och Terraplane blev 1938 nu en modell i Hudsons program, tillsammans med modellerna Six och Eight. Den erbjöds i olika karossvarianter såsom Coupé, Cabriolet och fyradörrars Sedaner i olika utrustningsversioner.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Örebro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG