Visa alla bilder

Ford Customline 4.5 V8 — 1956

Svensksåld Ford med en trevlig historik endast en ägarfamilj sedan 1957.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar fint och går bra har nyligen servats. Otroligt fin patina, bilen har lite rost som har bättrats på flera ställen men har originallack och inredning i behåll.

Fungerar alldeles utmärkt och är körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
98 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15008
VITTSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Customline?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen startar fint och går bra har nyligen servats. Otroligt fin patina, bilen har lite rost som har bättrats på flera ställen men har originallack och inredning i behåll.

Fungerar alldeles utmärkt och är körklar."

Beskrivning

Denna Ford inköptes 1957 av nuvarande ägares far och de tog tåget från Vittsjö till Stockholm för att hämta bilen som stod

och glänste i Kindvalls utställningshall i Kungsträdgården. Resan gick fint och bekvämt minns nuvarande ägare som vid tiden var 15 år han minns även att pappan ville ha en Crome Victoria men att den ansågs för prålig då han hade uppdrag inom kyrka och kommun.

Bilen användes under flera år men då frun tyckte att den var tung och jobbig att köra så köptes en VW till henne som användes av hela familjen och Forden kördes sparsamt med.

Den har alltid varit garagerad på samma gård sedan 1957. Vid faderns bortgång ärvdes den av barnen och den blev kvar på gården och registrerades på sonen som varit med och hämtat den som ny. Registrerad ägare och övriga familjen har beslutat att sälja bilen.

En period trillade den ur registret och fick nyregistreras 1994 med nuvarande nummer.

Kunniga personer i släkten har hjälpt till att sköta den och bibehålla det patinerade skicket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  1993-11-15 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  127 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen går mycket fint och har nyligen servats med ny olja, tändstift och brytare samt förgasaren är rengjord och diverse filter bytta. Värmepaketet bortkopplat på grund av förmodat läckage.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalklädsel som har hållt bra, dock har originalmattorna gett upp och behöver byta ut.

 • Skick exteriör:

  Originallack som är bättrad på ett flertal ställen, rost finns. Kromet ser bra ut och har endast några prickar på sina ställen. Fälgar och däck i bra skick men tyvärr saknas en navkapsel.

 • Skick helhet:

  Ett unikt tillfälle och skaffa en 50-talare med fin patina som inte har varit ute i "raggarsvängen" utan är i ett trevligt originalskick. Kommer att väcka uppmärksamhet på sommarens träffar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vittsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG