Visa alla bilder
Visa film

De Lorean DMC 12 2.8 V6 — 1981

Kort och gott en "tillbaka till framtiden bil", en äkta De Lorean. Tillfälle att förvärva ett stycke bilhistoria och sportbil som berör, i välvårdat och fint skick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stockholmspolisen dök upp för att formera sina styrkor inför ett statsbesök. De och flanörer längs Norr Mälarstrand var märkbart intresserade, när jag träffade ägaren för fotografering och test. Vagnen är speciell och lämnar få oberörda. En provtur på Kungsholmen är kanske inte det rätta elementet men gav en hint om vilken karisma den här bilen har och utstrålar.

Man sitter lågt, ja halvligger. Det ger en speciell körupplevelse och det mullrar doft bakom ryggen vid gaspådrag. Som alla låga sportbilar något stötig men det är något man både tar och vänjer sig vid. Så också att det inte går att vara inkognito, när man är i och i närheten av denna skapelse."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
426 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14943
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Stockholmspolisen dök upp för att formera sina styrkor inför ett statsbesök. De och flanörer längs Norr Mälarstrand var märkbart intresserade, när jag träffade ägaren för fotografering och test. Vagnen är speciell och lämnar få oberörda. En provtur på Kungsholmen är kanske inte det rätta elementet men gav en hint om vilken karisma den här bilen har och utstrålar.

Man sitter lågt, ja halvligger. Det ger en speciell körupplevelse och det mullrar doft bakom ryggen vid gaspådrag. Som alla låga sportbilar något stötig men det är något man både tar och vänjer sig vid. Så också att det inte går att vara inkognito, när man är i och i närheten av denna skapelse."

Beskrivning

En av de mytomspunna DeLorean-bilarna är nu till salu. Den kom till Sverige 1989 och är inne på sin femte ägare här. Nuvarande ägare har haft bilen i sex år. Bilen har rullat få mil sedan 1981 och är i ett gott bruksskick. Det finns rappare sportbilar men få med samma utstrålning. Kaross i rostfritt stål, måsvingedörrar, turbinfälgar samt en låg fartig profil är attribut som håller över tiden. Precis som John De Lorean önskade när han påbörjade projektet i slutet av 70-talet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
  1990-02-28 
 • Avläst mätarställning
  35820 miles 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5 växlad 
 • Klädsel
  Skinnklädsel och tygmattor 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  I gott bruksskick men en översyn och service rekommenderas. Nytt batteri. AC.n behöver fyllas på. Reservhjulet är skadat.

 • Skick interiör:

  Säten, mattor och inklädning i gott bruksskick. Stereo är ur funktion.

 • Skick exteriör:

  Ett gott bruksskick på kaross, glas och andra detaljer. Jalusiet över bakruta och motorutrymme är skadat men nuvarande ägare får ett nytt via försäkringsbolag och det kommer att vara på plats vid överlåtelse.

 • Skick helhet:

  En vagn i gott bruksskick där det finns en del detaljer att åtgärda. Lite kuriosa, möjligen den enda DeLorean med motorvärmare, nuvarande ägare och norrlänning, lät installera den för körning i vinterförhållanden, vilket gick utmärkt. En annan kuriosa är att tillgången av delar är god för en så här speciell bil. Tillverkad i endast 8.563 bilar men en planering på långt fler gör att tillgången är relativt god på reservdelar. Det byggs t.o.m nya bilar av dessa och återkommande ryktas det om att starta upp tillverkningen igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-06-15
Ursprungsbesiktning: 1989-09-06 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-02-28
Senast godkända besiktning: 2021-08-31
Besiktigad tom: 2023-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Historien kring DeLorean är både innehållsrik och spännande. Huruvida allt som har sagts i historien är fakta eller rykten får väl visa sig med tiden eller så får vi aldrig riktigt veta.

Säkert är dock att John DeLoeran, tidigare toppchef inom GM, drog igång sitt livsprojekti mitten av 70-talet. Det skulle bli en sportbil - i rostfritt stål -, så blev det.

Giugiaros från ItalDesign gjorde designen, Lotus idé med en kryssram återanvändes och efter diverse tester med olika motorer blev det PRV-motorn från samarbetet Peugeot, Renault och Volvo som klämdes ner i bak. För att få bidrag och komma igång med tillverkningen spelade man ut olika möjliga länder/orter. Det landade i att Nord-Irland och Belfast ansågs bäst, ur ekonomisk synvinkel. Hela projektet där påbörjades i slutet av 70-talet men det var först i januari 1981 som de första bilarna levererades. Sagan blev kort och efter turbulenta turer och ekonomiska problem, där John DeLoren visade sig vara inblandad i narkotikaaffärer, allt för att rädda företaget, tog det slut. Bilar byggdes under ett par år och det finns årsmodeller från 1981-1983.

Den blev väl egentligen en kultbil från första stund beroende på dess historik, kändisar och inte minst tack vare filmtriologin Tillbaka till framtiden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG