Visa alla bilder

BMW 2000 2,0 — 1969

En Neueklasse i ett trevligt och fint originalutförande med attraktiv extrautrustning.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Diskret och värdig BMW-klassiker från tiden när varumärket behövde en kommersiell framgång i mellanklassen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
60 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14815
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
80 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Diskret och värdig BMW-klassiker från tiden när varumärket behövde en kommersiell framgång i mellanklassen."

Beskrivning

Levererad ny till sin första ägare i Sverige i juni 1969. Den nuvarande ägaren köpte bilen 2010 och har haft ett flertal av samma modell. Den blev förmodligen tidigt omhändertagen som en samlarbil och är välbevarad. Dokumentationen innefattar några äldre besiktningsprotokoll och den realistiska körsträckan enligt vår bedömning drygt 15 000 mil. Ett fungerande fabriksmonterat soltak är en fin och trevlig detalj på en så'n här bil. Besiktigad UA i maj förra året och är därmed besiktninsgbefriad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1969-06-10 
 • Avläst mätarställning
  51907 km 
 • Regnr
  AFN059 
 • Chassinummer
  1963066 
 • Kw / hk
  74 / 101 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har den förhållandevis och på den tiden lite sportigare och tvålitersmaskinen som gör att bilen kan hänga med i dagens trafikrytm utan större åthävor. Allt mekaniskt känns bra med en pigg motor, trevligt exakt låda och fina bromsar.

 • Skick interiör:

  Interiören är original och komplett med undantag för en radio, takluckan är en trevlig och för modellen ovanlig utrustning. Tyget på stolarna är helt, men lite slitet och det finns ett litet hål på översidan av baksätets ryggstöd.Träpanelerma kan behöva en översyn och lack.

 • Skick exteriör:

  Lacken verkar vara original med bra lyster och några bättringar på frontplåten. Bra däck, fälgar och navkapslar. Liten bula på takhörnet närs soltaket. Svår att se.

 • Skick helhet:

  En BMW av det här slaget och i det här fina skicket med erkänd kvalitet och välkänd körglädje, kan fungera som en rolig instegsbil i klassikervärlden,

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-08-21
Ursprungsbesiktning: 1969-06-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1969-06-10
Senast godkända besiktning: 2021-05-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 14

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG