Visa alla bilder
Visa film

Audi Urquattro 2.1 Turbo — 1985

En svensksåld ikon i bilhistorien men även en mycket viktig del i Audis historia. Bland det mest coola man kunde ha på 1980-talet.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En ikon med en tidigare ägare samt ett mycket bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
404 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14930
NÄSHULTA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
500 - 600 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En ikon med en tidigare ägare samt ett mycket bra skick."

Beskrivning

Denna Audi quattro såldes ny, av VW och Audi handlaren i Stockholm som nu heter Din Bil i Stockholm AB, 19850611 till sin förhoppningsvis lyckliga ägare. Han var lycklig ända fram till sommaren 1993 då nuvarande ägare slog till på denna bilhistoriens ikon. Under föregående ägares tid blev bilen stulen men återfanns kort därpå dock något slaktad. Försäkringsbolaget insåg att bilen var värd att rädda så de betalade bl.a. en ny inredning samt en omlackering i bilens originalkulör. En extra hög vinge samt kraftiga extraljus likt de kända rallybilarna ökade säkert prestandan och bilens manövrerbarhet i mörker.

Vid provkörningen noterades att den gick förvånansvärt lugnt och jämt i maskinen. Inget skrammel eller gnisslande från karossen och hjulupphägningar upptäcktes. Diffpärrarna kontrtollerade vi inte funktionen på med tanke på väglaget.
I utrustningen igår bl.a spärrbara diffar på bakaxel och mellandiff, elhissar, elinställbara backspeglar, centrallås (tveksam funktion), servostyrning eluppvärmd bakruta med quattro text med elslingor. AC finns men är ej testad eller använd på många år. Talande dator, CD-växlare, polisradio, skinnklädsel samt extraljus.

De senaste tio åren har bilen gått under femtio mil totalt men ändå startats regelbundet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-06-05 
 • Avläst mätarställning
  221 800 km 
 • Regnr
  LNG699 
 • Chassinummer
  ZZZ85ZFA901060 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/5-vxl, 4WD 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Genomgående bra skick. Går tyst och snällt på tomgång. Drar iväg utan tvekan vid accelaration förutom en viss turbofördröjning. Intrumentklustret verkar ha sina pixlar i behåll. Jag har ingen egen erfarenhet hur dess prestanda ska vara men har ingen orsak att misstänka några problem.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick. Inredningen tillkom efter en stöldskada när föregående ägare ägde bilen. Dvs. före 1993.

 • Skick exteriör:

  Bra äldre omlackering efter stöldskada. Man kan se spår av omlackering vid rutorna/gummilister.

 • Skick helhet:

  Ett mycket bra skick men med framförallt kosmetisk uppfräschning i motorutrymmet på agendan.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-04
Ursprungsbesiktning: 1985-06-05 (regbes) (Ombes:19920901)
Datum i trafik första gången: 1985-06-11
Senast godkända besiktning: 2021-10-14
Besiktigad tom: 2023-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

En ikon i bilhistorien men även en mycket viktig del i Audis historia. Det är också grunden för dagens rallybilar. Audi var först med att tävla i VM-deltävlingar med en fyrhjulsdriven "standardbil". Femcylindrig motor, spärrbara diffar (mellan- och bakaxeldifferential), quattro skrivet med slingorna för den eluppvärmda bakrutan är bara några av de mest iögonfallande detaljer som Audi quattro var utrustad med. De första årsmodellerna var utrustade med en analog instrumentering men 1983 fick quattron digitala instrument. Nytt för året var 1985 bl.a en ny sluttande grill samt strålkastare anpassade för den. Mellan åren 1980 och 1991 tillverkades 11 452 exemplar. Åren 1981 till 1985 tog Audi quattro i olika former 23 WRC (VM)-segrar varav 8 som vår egen Stig Blomqvist tog hand om. En 10-ventilare, som detta är, klarade av 0-100 km/h på 7,1 sekunder och toppfarten låg på 220 km/h.
För detta fick man betala 236 000 kr 1985. En ny Saab Turbo Aero 16V kostade samma år 131 000 kr, en Volvo 245 Turbo gick lös på 106 000 kr och den kanske mest jämförbara bilen Porsche 911 Coupé med 231 hästkrafter kostade 231 000 kr.

En Audi quattro var bland det coolaste man kunde ha på 1980-talet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Näshulta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG