Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-3 1,8t Cabriolet Hirsch — 2008

En läcker Cabriolet från Saab, i en fin färgkombination. I originalutförande vad gäller lackering, inredning och suflett mm. Däremot skvallrar look och vissa detaljuppgraderingar om något mer - inte minst vad gäller prestanda.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En läcker och välskött vagn med häftig prestanda och ett fint sound. De senaste ägarna, far och son, som är gedigna Saab-entusiaster har skött om och njutit av vagnen. Fin färgkombination med gedigen utrustning och klanderfri funktion."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
216 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17326
BRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-3 1,8t Cabriolet Hirsch?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En läcker och välskött vagn med häftig prestanda och ett fint sound. De senaste ägarna, far och son, som är gedigna Saab-entusiaster har skött om och njutit av vagnen. Fin färgkombination med gedigen utrustning och klanderfri funktion."

Beskrivning

Enligt uppgift registrerades och såldes den här vagnen ny i Tyskland. Den var då Hirschtrimmad till 196 hk, dokument från Tyskland medföljer. I juli 2014 togs den sedan in till Sverige. I juni 2016 förvärvades den av en Saab-entusiast och därefter tog hans son och nuvarande ägare över bilen i augusti 2019, även han Saab-entusiast.

Den är nu uppgraderad till MapTune steg sex, vilket ger 320 hk. Växellådan är förstärkt. Ferrita avgassystem 2,5 tum. Griffin front från årsmodell 2012. Kolfiber-diffuser i bak. Sänkt och med VW CC 20 tums fälgar (en ny fälg medföljer). Under far och sonens ägarskap är den regelbundet servad med stift, vätskor, filter etc. och endast sommarkörd och förvarad i varmgarage.

Originalböcker och häften på tyska medföljer samt diverse kvitton och besiktningsprotokoll. Två nycklar. Besiktigad utan anmärkning den 24 april 2024 och körklar.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    2008/2008 
  • Första registreringsdatum
    2014-07-31 
  • Avläst mätarställning
    194 165 km 
  • Kw / hk
    144 / 195 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Helskinn med textilmattor 
  • Färg
    Vit 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar lätt och går fint i motor och drivlina. Ej provkörd i hög fart men väl i lugnt tempo, fast en kortare utsvävning visade dock att kraften finns där, så även bromsar. Styrning och andra funktioner fungerade väl. Ej kontrollerad på lyft men av det som kunde ses, såg det bra ut. Inga kommentarer från Bilprovning. Medföljer databox från MapTune.

  • Skick interiör:

    Inredning i fint originalskick med normalt bruksslitage. Ratt, instrument och reglage i fint skick. All el förefaller fungera och AC kyler. Skyddsmattor i textil med MapTune logotype. Medföljer original vindskydd

  • Skick exteriör:

    Fin lackering som förefaller vara original, finns stenskott och någon liten repa. Glas-, blankt, plast-, gummi- och belysningsdetaljer i fint skick, så även emblem. Fälgar med Falken däck likaså i fint skick, navkåpor "mjölkiga". Suffletten i bra skick med mild brukspatina. Motor- och bagageutrymmen i fint välbevarat skick.

  • Skick helhet:

    Den här modellen har hux flux redan 20 år bakom sig. Den är på väg i full fart, i dubbel bemärkelse, mot klassikerstatus och kvalar redan in som entusiast- och samlarfordon. I det här skicket, med utrustning och prestanda är den dessutom en fin representant för vad man kan få ut av en Saab.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-04-24
Ursprungsbesiktning: 2014-07-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-02-05 (080521)
Senast godkända besiktning: 2024-04-24
Besiktigad tom: 2025-06-30
Årsskatt: 3044 SEK
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Generation 1 av den nya modellen 9-3 som tillverkades 1998-2003 var alltså primärt en ansiktslyftning från den tidigare 900-modellen. Till Generation 2 och årsmodell 2003 hände det lite mer. Den tidigare combikupén försvann och istället lanserades en sedan, eller på Saabspråk, en SportSedan. Året därpå kom en ny Cabriolet. Dessa modeller var helt nya och byggde på GM-plattformen Epsilon, besläktad bl.a. med Opel Vectra och Cadillac BLS. Som vanligt fanns Saab-modellerna från snikversioner till häftiga Aero-versioner.

Saabs cabrioletmodeller fick flytta runt en del. Från början gjordes dom hos Valmet i Finland. Andra generationens 9-3 cabriolet, som kom till modellåret 2004, kom däremot från Magna-Steyr i Österrike. Mot slutet flyttades dock produktionen hem till Trollhättan men den allra sista årsmodellen 2012 sattes ihop i Nyköping.

Hirsch Performance AG är ett Schweiziskt företag med en historia tillsammans med Saab tillbaka till 1967, när när Georg Hirsch tar över som återförsäljare för Saab i St-Gallen. From 1987 specialiserar sig en avknoppning döpt till Carline AG, senare HPAG, på individuell bilförädling. År 1993 läggs grunden för nuvarande kärnverksamhet med motoruppgraderingar. From 2002 bildas varumärket Saab Performance by Hirsch och är ett officiellt och exklusivt samarbete med Saab i Trollhättan. Efter Saabs upphörande avslutas naturligtvis detta samarbete. Nu står de på egna ben och är idag bl.a. ett kompetenscentrum för utveckling och produktion av tuning för Saabbilar.

MapTun Performance i Örebro började med att uppgradera mjukvara till Saab men är idag ett fullserviceföretag inom tuning. De erbjuder allt från enkla motorrenoveringar till avancerade specialbyggen. De har idag olika varumärken såsom: MapTune Powersports, Parts, Pole Position och Bilverkstad.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bro

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-08-08.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG