Visa alla bilder
Visa film

Volvo S80 T6 Executive — 2000

Exklusiv top-of-the-line Volvo i ett mycket välvårdat och bra skick. Fungerande ACC och körklar inför sommaren.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Kommer att uppskattas av barnen med DVD-spelare och skärm i baksätet."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17119
ARBRÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S80 T6 Executive?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Kommer att uppskattas av barnen med DVD-spelare och skärm i baksätet."

Beskrivning

Den här Volvo S80 T6 Executive har varit i familjens ägo sedan 2009. Pappan i familjen, 83 år, köpte den och då hade den rullat cirka 9 500 mil. Sonen köpte den 2021 och nu har bilen rullat cirka 14 000 mil. Volvon har sedan vintern 2017/2018 inte körts vintertid och den är i ett bra skick. Den har lackskyddats med Matrix hos en bilvårdsspecialist. Volvon har underhållits och några av de senaste utförda jobben är ny kamrem inklusive spännrullar, ny vattenpump och ny bromsvätska. Detta utfördes oktober 2021. Men bilen har även fått ett nytt batteri 2019 och service och andra reparationer är kontinuerligt utförda, de flesta på Volvoverkstad under familjens tid med den. Det har aldrig varit någon draganordning monterad vilket påvisar att den inte släpat på någon tung släpvagn eller husvagn. Den här S80:n är bland annat utrustad med en rak sexcylindrig motor med dubbelturbo som levererar 272 Hk, automatlåda, taklucka som är öppningsbar även i bakkant, Softskinnklädsel med extra mjuk stoppning, ACC, lyckttorkare, stora stereon med cd, kassetband och DVD i baksätet med skärm, kylfack i baksätets armstöd, elgardin i bakrutan, sidogardiner i dörr rutorna bak, mycket fina och nästan nya 18” Michellin sommardäck, dimljus och motorvärmare med kupéuttag. Enligt ägaren och vad jag såg vid fotograferingstillfället så fungerar all utrustning i och utanpå bilen. Volvon är godkänd vid besiktningen hos Bilprovningen september 2023 utan anmärkning vid 13 997 mil. Idag, juni 2024, har den besiktigats och godkänts vid svensk bilprovning. Den har nu rullat drygt 14 000 mil. Med bilen medföljer tre nycklar varav två med larmdosa. På fotografierna kan ses att bromsoken är röda, detta är nu åtgärdat och dessa har lackerats i svart färg, se bilder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2000/2000 
 • Första registreringsdatum
  2000-08-22 
 • Avläst mätarställning
  140523 km 
 • Kw / hk
  200 / 272 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgrå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Lättstartad och går bra och mjukt i motorn. Drivlinan fungerar som den ska. Likaså bromsarna. Enligt ägaren fungerar all kringutrustning som den ska.

 • Skick interiör:

  Interiören är överlag i ett bra och helt skick. Tyget på A-stolparna sitter löst och visst slitage kan ses på vänster B-stolpes klädsel, se bilder. Innertak och taklucka i bra skick. Aven i bagageutrymmet och motorrum är bilen i ett bra och städat skick men isoleringen på motorrummets torpedvägg är något trasigt, se bild.

 • Skick exteriör:

  Bedöms vara originallacken. Den är i ett bra och oförstört skick. Dörrtätningslisten på förarsidan något skadad, se bild.

 • Skick helhet:

  En körklar Volvo i lyxutförande i ett bra och vårdat skick. Godkänd vid bilprovningen juni 2024, med utlåtande i extra fint skick. En mycket trevlig bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-11
Ursprungsbesiktning: 2000-08-17 (regbes) (Ombes:20020826)
Datum i trafik första gången: 2000-08-22
Senast godkända besiktning: 2024-06-18
Besiktigad tom: 2025-08-31
Årsskatt: 2841 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Volvo S80 T6 Executive var en del av Volvos S80-serie, som var deras lyxiga premium-sedan. T6 betecknar en specifik motorvariant som innebär att bilen var utrustad med en sexcylindrig bensinmotor med turbo. "Executive" -modellen tenderar att ha extra lyx och bekvämlighetsfunktioner jämfört med grundmodellen. Denna modell var riktad till kunder som sökte hög komfort, avancerade säkerhetsfunktioner och en premium körupplevelse.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arbrå

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG