Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 B16 — 1960

En tidig PV 544 som helrenoverats till en mycket hög standard.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin kaross, interiör och detaljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17291
LINDESBERG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin kaross, interiör och detaljer."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen av en äldre herre 2020. Denne hade påbörjat rostlagning av bilen men renoveringen hade stannat upp för ett tag. Den förre ägaren hade tänkt bygga om bilen till 12-volt och sätta i en B18 motor. När nuvarande ägare tog över bilen monterade han bort 12-voltssystemet och B18 motorn och återställde bilen till sitt ursprung med ett 6-volts elsystem och en B16 motor. Volvon har genomgått en totalrenovering där många delar renoverats eller bytts. Bland annat så har motorn renoverats och målats i sin rätta färg innan isättning i bilen men mycket annat har setts över och åtgärdats vid behov. Rostlagning slutfördes och Volvon lackerades på Bilskadecenter i Lindesberg 2021. Den fick även en underredsbehandling och nya däck samt ett nytt avgassystem. Samtidigt så sattes en ny inredning in i bilen. Bilen har blivit ståendes efter renovering. Besiktad och godkänd för alltid 2021-08-03.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  87890 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Det finns ett visst torrt ljud framifrån motorn, eventuellt kan det komma från vattenpumpen som ej byttes vid motorrenoveringen. Urtrampningslagret bör bytas då det låter illa. Kupéfläktens funktion osäker.

 • Skick interiör:

  Interiören är utbytt och är i ett nyskick. Instrumentpanelen, innertaket och golvmattorna är i ett mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Professionellt lackerad. I vissa vinklar och ljus kan man se att underarbetet kunde varit bättre. I övrigt är lacken i ett blankt och bra skick. Kromverket är i ett mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En välrenoverad Volvo PV i ett mycket fint skick. Besiktigad och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-08-03
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 2021-08-04
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Volvo PV 544 var en populär modell tillverkad av svenska biltillverkaren Volvo mellan 1958 och 1965. Bilen var en uppdaterad version av den tidigare modellen PV 444 och var utformad för att locka till sig den växande medelklassmarknaden på 1960-talet.

PV 544 hade en klassisk design med en strömlinjeformad kaross och eleganta kurvor. Bilen var också utrustad med en kraftfull och pålitlig B16-motor som erbjöd en mjuk och bekväm åktur.

När det gäller komfort och bekvämlighet var PV 544 också före sin tid. Bilen hade en rymlig och bekväm interiör med en enkel men elegant instrumentbräda.

Sammanfattningsvis var Volvo PV 544 en välutformad och innovativ bil som var populär bland förare på 1960-talet. Dess klassiska design, kombinerat med dess kraftfulla motor, pålitliga växellåda och innovativa säkerhetsfunktioner, gjorde den till ett populärt val bland medelklassfamiljer och bilentusiaster. Idag är bilen fortfarande en eftertraktad klassiker och en symbol för Volvos engagemang för säkerhet, pålitlighet och innovation.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lindesberg

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG