Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ1 Bubbla 1302S Cabriolet 1600 — 1972

1303/1302 Cabriolet i bra skick med den kraftfulla 1600-motorn. Den har även uppdaterad fjädring och skivbromsar fram. Nu sufflett har nyligen monterats.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det finns något speciellt med en Typ1 Cabriolet, en riktig klassiker. Den här har en fin färgkombination och är i gott skick. Användarvänlig, besiktningsbefriad och redo att köras."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17306
MARSTRAND/KUNGÄLV
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ1 Bubbla 1302S Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det finns något speciellt med en Typ1 Cabriolet, en riktig klassiker. Den här har en fin färgkombination och är i gott skick. Användarvänlig, besiktningsbefriad och redo att köras."

Beskrivning

Såld ny i Sverige och har haft totalt 9 ägare. Nuvarande ägare köpte bilen 2005 och har ägt den i nästan 20 år. Hans fru ärvde nyligen bilen från sin man. Under deras ägande har bilen endast körts som sommarbil och alltid förvarats i ett varmgarage under vintermånaderna. De har kört bilen mestadels kortare sträckor och hållt den välservad och i användbart skick. Nyligen spenderades det 32 000 kr på en ny sufflett.

Sammanfattningsvis är bilen i mycket presentabelt skick och har en iögonfallande färg, Maya Yellow. Det finns inga framträdande rostproblem, men det finns några små lackdefekter på motorhuv, baggagelucka och runt förardörren, troligtvis på grund av en äldre omlackering från 1990-talet (se bilder). Äldre dokumentation inkluderar många besiktningsrapporter, handboken och några kvitton.

OBS! Denna bil kan ej säljas på export. Bilen har i samband med renovering fått bottenplattan /chassiet utbytt mot ett nyare från VW 1303. Bilens chassienummer stämmer därför inte med typskylten för karossen. Karossen är en 1302, medan chassie, växellåda och motor härrör från 1303. På den överlackerade typskylten (se bild) framgår det ursprungliga chassinumret som denna kaross varit kopplat till. Det börjar på 152 och talar om att bilen är en 1302 cabriolet årsmodell 1972. Det står även Typ 15 på skylten, vilket är original cabriolet. Bilen säljs i befintligt skick, som den står, med dessa förutsättningar. Bilen är av denna anledning ej lämplig för export, då detta kan ge problem vid inregistrering i annat land.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1973 
 • Första registreringsdatum
  1972-10-25 
 • Avläst mätarställning
  58865 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Gul Maya  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är lätt att starta, och motorn går fint. Kopplingen och växellådan känns pålitliga, liksom fjädringen och bromsarna. Den är utrustad med en extra digital voltmeter, en nyare radio tillsammans med extra högtalare. Levereras med 2 nycklar. Fina hjul med bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är mycket välbevarad med fina, oskadade säten, ren instrumentpanel och fungerande mätare. Dörrpanelerna och mattorna är i bra skick, vilket gör det till en trevlig plats att sitta och njuta.

 • Skick exteriör:

  Mycket attraktiv och sticker ut. Utan allvarlig rost - bara några små blåsor runt frontstrålkastarna (se bilder). Karosspanelerna är raka och underredet är fint. Lacken ser bra ut och skulle bli fantastisk efter en polering, Den har några mindre reparationer och stenskott som visas på bilderna. Kromarbetet är blankt och rent. Det finns en liten spricka i gummit på hörnet av bakre stötfångaren. Taket är nästan nytt och ser bra ut.

 • Skick helhet:

  En snygg VW Cabriolet är den perfekta bilen att njuta av denna sommar. De små kosmetiska problemen kan åtgärdas över tid och inget kräver omedelbart arbete. Med en bra polering kommer den att se ännu bättre ut.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-07-26
Ursprungsbesiktning: 1972-10-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-11-06
Senast godkända besiktning: 2021-07-15
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Marstrand/Kungälv

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG