Visa alla bilder
Visa film

Saab 99L CC 2,0 — 1975

Saab 99, en "bredaxlad svensk" kallades den i reklamen och det här exemplaret är i ett bra bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En Saab som har klarat sig från saltiga vintrar då den har vilat under den mörka årstiden."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17223
KRYLBO
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 99L CC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En Saab som har klarat sig från saltiga vintrar då den har vilat under den mörka årstiden."

Beskrivning

Denna Saab 99 köptes av nostalgiskäl av nuvarande ägare då alla i släkten åkte äldre Saabar. Bilen har haft 7 ägare inklusive bilhandlare. Enligt utsago så har bilen inte sett en svets sedan den byggdes. Motorhuven är omlackerad och underarbetet är inte den bästa. Motorhuven och vänster dörr har lite kulörskiftning och kan även de vara omlackerade. Den Sunset Orange Saaben har ej brukats under vintertid sedan 1978. Bilen är nu besiktad utan anmärkning 2024-04 och är besiktningsbefriad. Nuvarande ägare har gjort egen service på bilen 2023 vilken innefattar byte av motorolja, växellådsolja, filter, tändkablar och tändstift. Bilen har friska däck. Med bilen medföljer takräcke och en mittkonsol, se bilder. Klockan låter men står oftast still.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1975-11-10 
 • Avläst mätarställning
  3389 km 
 • Kw / hk
  74 / 100 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Sunset Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bromsarna tar bra och jämnt. Klockan låter men fungerar ej. Saab takräcke medföljer. Däcken har bra mönsterdjup. Dörröppningsknappen saknas på förardörren, se bild.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett något slitet skick men med tanke på bilens ålder är detta normalt. Instrumentpanelens övre yta har klätts om. Innertaket har förmodligen limmats om någon gång i tiden men den börjar släppa från underlaget igen, se bilder. Armstödet på passagerarsidans dörrpanel är något skavd.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad med vissa kulörskiftningar men lacken är i ett ok bruksskick. Enligt utsago har Saaben aldrig svetslagats.

 • Skick helhet:

  En Saab 99 i en trevlig orange kulör i ett besiktigat och körklart bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2022-07-24
Ursprungsbesiktning: 1975-11-10 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-12-01
Senast godkända besiktning: 2024-04-12
Besiktigad tom: -
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Den "bredaxlade svensken" SAAB 99 började tillverkas som årsmodell 1969. En två dörrars framhjulsdriven bil med en motor om 80 hkr, året därpå kom fyra dörrar och en insprutningsmotor om 87hkr. Relativt omgående gjordes ett antal förbättring och uppgraderingar med såväl motorer som karossformer men också en hel del säkerhetsdetaljer, som fick beröm och positivt mottagande.

Årsmodell 1974 var motorn 2,0 L 95 hkr i de ordinära modellerna. Nya höga stolar med integrerade nackskydd med hål där man kunde sätta in en kudde. Det blev även en ny ratt, bättre värme och ventilation,. På baksätets ryggstöd en nackskyddsramp med med fyra defrostermunstycken, ännu inte eluppvärmd bakruta alltså. Nya dörrlås och rullbälten var också nyheter 1974. I Sverige hade Saab framgångar och nådde hela 41.700 sålda bilar. Totalt såldes 588.643 exemplar av modell 99. Det blev också motorstarkare varianter såsom EMS och LE, där framför allt EMS lanserades som en sportig familjebil med olika sportiga assessorer. År 1976 kom så bomben, Saab presenterade planer på en motor med Turboladdning.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Krylbo

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG