Visa alla bilder
Visa film

Saab 96 V4 Jubileum — 1980

En fin och omskött Saab 96 Jubileum här i ett trevligt skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna fina Saab har ägts inom samma familj sedan ny."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
105 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17298
HUSBY-REKARNE
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 96 V4 Jubileum ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Denna fina Saab har ägts inom samma familj sedan ny."

Beskrivning

En Saab 96 Jubileum som funnits i en och samma familj sedan den var ny 1980. Bilen köptes från MH i Eskilstuna. Den har blivit väl omhändertagen och omskött under åren. Nästa ägare i familjen ägde bilen från 1985 och han använde Saaben mest som en sommarbil för nöjesturer. Nödvändiga reparationer och regelbundet underhåll har såklart utförts men nuvarande ägare vet inte exakt vad. Han tog över bilen från dödsboet efter sin farbror i maj 2024. Att den hamnade just hos honom var för att han hade förutsättningarna för att förvara bilen i garage då den var i ett bra skick och skulle bevaras så. Den har stått i garage sedan åtminstone 1991. Bilen har rullat cirka 100 mil under de senaste åren så en service kan vara att rekommendera. Viss dokumentation, reservdelar och originalkvitto medföljer bilen, se bilder. Bilen är kontrollbesiktigad 2023-07-21.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  1979-12-19 
 • Avläst mätarställning
  29039 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor(efter den blivit varm) och drivlina.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett ok skick med spår av brukande. Några fläckar i framsätena och ett litet hål i förarstolen, se bild. Klädseln har släppt på höger a-stolpe. Innertaket är i ett ok skick. Instrumentpanelen är i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Lite rost ses i falsar på dörrar, bagagerumslucka och motorhuv, se bilder. Bakre stötfångare något missfärgad, se bilder. Fyra gamla däck på original plåtfälgar och diverse reservdelar medföljer, se bilder. Ett flertal nycklar medföljer också.

 • Skick helhet:

  En Saab 96 Jubileum i ett bra och städat skick. Fin och färdig att brukas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-28
Ursprungsbesiktning: 1979-12-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1980-01-25
Senast godkända besiktning: 2023-07-21
Besiktigad tom: 2025-07-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Jubileumsmodellen av Saab 96 såldes alla som 1980 års modell även om tillverkningen lades ner i januari samma år. Enligt Saab byggdes det 300 exemplar.

Det som var speciellt för modellen var kulören Aquamarinblå metallic, den blå plyschklädseln och fälgarna i lättmetall från tyska Ronal.

Alla Saab 96 av årsmodell 1979 och 1980 sattes ihop i Valmets fabrik i finska Nystad och bilarna känns lättast igen på det svarta fältet mellan bakljusen sant svarta rutlister.

Saab 96 tillverkades mellan 1967 och 1980. Den hade en V4-motor från tyska Ford som ursprungligen satt i Ford Taunus 12M P4. Den största nyheten kom 1974 när plastgrillen introducerades samt 1975 när de USA-anpassade stora stötfångarna kom. Den obligatoriska avgasreningen introducerades 1976. De stora främre blinkerslamporna samt omdesignade bakljus kom 1978. På slutet fick 96:an även Saab 99/900 stolar med inbyggda nackstöd.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Husby-Rekarne

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG