Visa alla bilder
Visa film

Nissan Skyline GTS-T R33 — 1997

R33 GTS-T importerad från japan och högerstyrd. Optimerad motor med MAXX ECU, bänkad till 688 hk på hjulen, bedömt ca 800 hk i motorn.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är den snabbaste provkörningen jag har haft på länge, den drar till sig uppmärksamheten från alla under 30, alla vill ta en bild eller filma den. Verkligen en 'Fast and Furious'-generationens förtjusning. Omfattande arbete har gjorts med att uppgradera motorn, detaljerad lista finns nedan. Den går och kör bra, även om det tar lite tid att vänja sig vid racingskopplingen, och kraften trycker dig mot sätet vid ca 5000 varv per minut. Den behöver värmas upp ordentligt när den är kall, och bränslepumparna måste vara ordentligt primade innan start. Bilen är besiktad till 2025-01-31."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
202 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17228
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Nissan Skyline GTS-T R33?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är den snabbaste provkörningen jag har haft på länge, den drar till sig uppmärksamheten från alla under 30, alla vill ta en bild eller filma den. Verkligen en 'Fast and Furious'-generationens förtjusning. Omfattande arbete har gjorts med att uppgradera motorn, detaljerad lista finns nedan. Den går och kör bra, även om det tar lite tid att vänja sig vid racingskopplingen, och kraften trycker dig mot sätet vid ca 5000 varv per minut. Den behöver värmas upp ordentligt när den är kall, och bränslepumparna måste vara ordentligt primade innan start. Bilen är besiktad till 2025-01-31."

Beskrivning

Importerad från Japan 2008 och registrerad i Sverige den 2008-03-11. Det finns inte mycket historia om när bilen trimmades och byggdes om, men det var troligen runt 2016. Stylad med ett bodykit och omlackerad, OK skick men långt ifrån original.

Mappad hos Hjalte Performance den 30/11-2023 och har inte körts mycket sedan dess. Under motorrenoveringen byttes alla slitdelar ut, inklusive vevaxel, kamremssats och vattenpump.

Mappad hos Hjalte Performance 30/11-2023 och inte mycket körd efter det.
I samband med ombyggnation av motor byttes samtliga slitage delar, vevaxel, Kamrem sats, vattenpump.mm

Rikt planad
Prov tryckt
Titan Retainers
Supertech hardare ventilfjädrar
Kelford Kammar
Flerlagrad stälpackning
Extra oljeretur
Arp bult
Block:
Borrat 86,5
Topp deckat
Balanserad
Stiftande överfall
Arp bult
CP Kolvar
Eagle stakar
Ross svängningsdämpare med trigger skiva
Restriktor till oljan
Ny vattenpump och kamremsats
N1 Oljepump med Reimarsdrev
Breda oljepumps drivningen
Slipat svänghjul med arp bult
Bränsle:
2st helt nya Bosch200 pumpar(nya044)

Catch tank
Fuelcell
Nya filter
Backventil
Bosch motorsport 1300cc spridare
Nuke Fuelrail
Speedings V1 BTR
Stalomspunna pressade ptfe slang till allt
Avgas / Turbo:
Kullagrad Turbo system HTX4068B1
60mm precision WG med screampipe
3,5" Rostfritt avgas system hela vägen
Race katalysator
3" IC med 3" rostfria tryckrör
Maxxecu styrsystem med övervakning s? att bilen
stängs av i fall oljetrycket eller bränsletrycket
etc. blir för lagt.
Nuke Vehuscatch med oljesticka och dränering
Setrab oljekylare
Alu. kylare med 2st el fläktar
400 Front
Liknande 400R Sidokjolar
GTR Breddare med skruv
Borrade och slitsade bromsar med Greenstuff belägg
9,5" breda fälgar fram med fina däck
11" breda fälgar bak med s? gott som nya däck

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  2008-03-05 
 • Avläst mätarställning
  11000 
 • Kw / hk
  184 / 250 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den har en startprocess som tar några minuter när den är kall och kopplingen tar ett tag att lära sig. När man kör känns den mycket stabil och har bra väghållning. Utrustad med MAXX ECU. Bra alufälgar med bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är till största del standard förutom en extra turbotryckmätare och luft-bränsle-mätare. Den har också en eftermonterad sportstol med lite slitage och en något trasigt passagerarsäte. Baksätet är standard. Elhissar fungerar men inte elspeglarna. Överlag i bra skick men har ett visst slitage.

 • Skick exteriör:

  Karossen modifierad med ett karosskit samt en bakre spoiler, kjolar och främre stötfångare. Det finns små sprickor, skador och justeringsproblem på vissa ställen. Lacken är generellt ok men har vissa brister vid närmare granskning, inklusive en repa på passagerardörren. Det verkar som att bilen ursprungligen var vit. Underredet är rent utan rostproblem.

 • Skick helhet:

  Skyline är förmodligen den mest eftertraktade JDM-bilen i världen, och en drömbil för många yngre. Mycket tid och pengar har lagts på den här bilen. Jag rekommenderar starkt att se den på plats. Den kan köras som den är, och de kosmetiska delarna kan fixas med tiden om så önskas.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-03-03
Ursprungsbesiktning: 2008-03-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-03-11 (970201)
Senast godkända besiktning: 2023-12-07
Besiktigad tom: 2025-01-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 15

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG