Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 190 C — 1965

En prydlig Mercedes-Benz i 190C som specialbeställdes av västtyska ambassaden i Stockholm 1965. Endast tre ägare sedan ny.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ståndsmässig Mercedes i fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
17221
SKEBOBRUK
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190 C?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ståndsmässig Mercedes i fint skick."

Beskrivning

Denna Mercedes 190C är en av tre stycken bilar som specialbeställdes av västtyska ambassaden i Stockholm 1965. Den levererades med automatväxellåda, röd skinnklädsel och en sollucka som de dyrare 220 modellerna hade på den tiden. Enligt utsago så ska endast tre stycken bilar har byggts med denna specifikation. Ambassaden sålde bilen vidare 1969 då ägare nummer två köpte den och använde den som bruksbil fram till tidigt 1990-tal. Han bestämde sig för att renovera karossen så all rost lagades seriöst och bilen lackerades om i sin originalkulör. Han fortsatte att använda bilen som ett entusiastfordon fram till nuvarande ägare tog över bilen 2007. Denne har endast använt bilen för finåkning till olika evenemang. Bilen har endast haft tre ägare och är besiktigad för livet. Diverse reservdelar kan medfölja om intresse finns.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1994-04-20 
 • Avläst mätarställning
  58405 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Oljedroppar på skruvarna till automatlådans tråg. Fuktigt diffhus, eventuellt läckage.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett helt och patinerat skick och dörrpanelerna likaså. Golvmattorna är hela och i ett gott skick. Innertaket är också i ett bra skick.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i ett ok skick. Den har klarat sig bra för att vara cirka 30 år gammal. Kromverket är i ett bra och blankt skick.

 • Skick helhet:

  Fin bil i bra bruksskick i en snygg färgkombination. Besiktigad och klar för nya bilträffar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-04-20 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1965-03-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1965-03-24
Senast godkända besiktning: 2016-07-11
Besiktigad tom:
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Mercedes klassiska fenkaross W110 tillverkades mellan april 1961 och februari 1968. 190 introducerades i april 1961 med samma kaross som den sexcylindriga 220 – men med den enklare och 145 millimeter kortare fronten. Aningen senare samma år kom även 190 D med tvåliters dieselmotor som alternativ.

Fyra år senare presenterades 200 med både bensin- och dieselmotorer. Nu flyttades körriktningsvisarna ner från skärmarna till under strålkastarna. 1965 kom också sexcylindriga 230. Året efter introducerades även kombiversionen, här i Sverige känd som Safari.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skebobruk

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-07-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG