Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 P130 B18 — 1965

Underbart vacker "Gyllengul" Amazon, där allt är rätt. Sveriges bästa Amazonrenovering vill vi påstå.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Man häpnar över bilens fina skick. I allt vi kan se är den likvärdig med nyproducerad bil. Inga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15982
BLATTNICKELSE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121 P130?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Man häpnar över bilens fina skick. I allt vi kan se är den likvärdig med nyproducerad bil. Inga anmärkningar."

Beskrivning

Ägaren till denna bil är professionell volvomekaniker. Han har ägt bilen i 23 år och bilen hade bara gått 9900 mil när han för fem år sedan påbörjade något som kan kallas för den för den perfekta renoveringen. Beslutet växte fram efterhand: egentligen skulle bilen bara lackas om, för den var i mycket gott skick. Den hade rullat i Norrlands inland och var endast solblekt och helt utan allvarliga rostangrepp. Men ägaren är pedant och demonterade därför bilen så karossen blev helt ren. Sedan sattes den upp i en vagga och slipades och lackades runtom och undertill, i originalkulören "Gyllengul" så den blev som ny. Alla lösa chassiedelar blästrades och lackades, alla skruvar byttes till nya eller eloxerades. Nya inredningsdetaljer inhandlades från VP-autoparts mfl leverantörer. Motorn renoverades och växellåda fick översyn och lackerades med rätt färg. Likaså alla andra detaljer i motorrum och på andra ställen, som exempelvis domkraften. Till och med hastighetsmätaren renoverades och km-räknaren sattes då på noll, då bilen skulle pånyttfödas som ny. I våras var bilen klar och körde till bilprovningen för en sista besiktning. Bilen togs i trafik i slutet av maj och har nu rullat 17 kilometer sedan färdigställandet. Titta på bilderna och njut. Det finns bara en Amazon till i landet som är såhär ny, till skicket och den står på Volvomuseét och har aldrig tagits i trafik.

Som kuriosa kan vi nämna att detta enligt uppgift är den enda "Gyllengula" 65:an i landet. Kulören upphörde i Volvos listor med 1964-års modell (både för PV och Amazon), hösten -64. Denna bil är tillverkad september 1964 (första reg-dag är 1964-11-12) och av någon anledning så lackades en 65:a med den gamla kulören. 1965 kom också många andra detaljförändringar, som nya stolar, annan grill och handtag bak mm. Därför är det extra trevligt med denna vackra kulör, som passar så bra på Amazonen. I bilregistret står antecknat kulör vit men bilen har alltså alltid varit "gyllengul".

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1965/1965 
  • Första registreringsdatum
    2023-05-27 
  • Avläst mätarställning
    00016 km 
  • Kw / hk
    55 / 75 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Vinyl 
  • Färg
    Gul 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen startar direkt, choken löper perfekt i sin vajer, motorn låter som en symskin, växlarna klickar i perfekt. Man blir nästan tårögd när man kör ut bilen på garaget. Var det såhär de kändes när de var nya?! Det känns som ett finmekanskt mästerverk, jämfört med motsvarande i brukskick som man kört så många gånger....

  • Skick interiör:

    Nyomklädda stolar, innnertak och dörrsidor mm i originalkulör och utförande. enda som avviker är den nedre golvmattan som är i velour istället för gummi, då dessa ej går att få fram mer. Alla detaljer likvärdigt med nytt, till och med allt under instrumentbrädan och under mattorna. Inga genvägar någonstans.

  • Skick exteriör:

    Spikrak kaross som aldrig varit upplagad. Perfekta dörr- och huvspringor. Perfekt lack, både i tjocklek och finish. Man häpnar när man ser lacken, både utanpå och i alla kanter och springor. Perfekta glasrutor, lister, lampor och övriga detaljer. Allt original och med rätt detaljnummer och datumstämplar.

  • Skick helhet:

    Allt är rätt på bilen, till och med datumstämpeln på instruktionsboken och detaljnumret på reservhjulet. Är den för fin för att kunna användas? Det tycker jag inte. Ett par tusen mil med denna bil under några år/somrar är glädje och livskvalitét på hög nivå. Det gäller bara att vara noga med hur den förvaras, det är det viktigaste. Torrt och dammfritt klimat i garaget är viktigt på en såhär fin bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-05-11
Ursprungsbesiktning: 1964-11-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1964-11-12
Senast godkända besiktning: 2023-05-27
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Blattnickelse

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-07-20.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG