Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Scirocco GTi 1600 — 1982

Ikonisk Scirocco GTi - en drömbil för många tonåringar på 1980-talet. Endast två ägare och 110 209 kilometer på mätaren.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare köpte bilen för tre år sedan och har sedan dess har den körts sparsamt. Vid en besiktning nyligen upptäcktes ett mindre problem med ett bakre bromsrör och felaktig storlek på vindrutetorkarbladen, dessa är dock enkla att åtgärda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16650
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Scirocco GTi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Nuvarande ägare köpte bilen för tre år sedan och har sedan dess har den körts sparsamt. Vid en besiktning nyligen upptäcktes ett mindre problem med ett bakre bromsrör och felaktig storlek på vindrutetorkarbladen, dessa är dock enkla att åtgärda."

Beskrivning

Denna Volkswagen Scirocco GTI från 1982, en Mark 2, i Cosmos Silver Metallic med en blå interiör i Gazelle-tyg. Den drivs av en bränsleinsprutad 1,6-liters rak fyrcylindrig motor ihopparad med en femväxlad manuell växellåda.

Första ägaren köpte den ny från en VW-handlare nära Stockholm och använde den huvudsakligen som en sommarbil. Den tillbringade en tid i förvaring men togs åter i bruk 2011, med en registrerad mätarställning på 75 310 kilometer vid den besiktningen. Den förblev i trafik till senaste godkända besiktning som genomfördes 2019 vid 107 820 km.

År 2020 förvärvade nuvarande ägare bilen och körde den från Norrköping till Borås, men den gick då bara på tre cylindrar. Som en skicklig mekaniker genomförde ägaren en noggrann genomgång och misstänkte först ett allvarligt problem, men det visade sig bara vara en trasigt tändkabel. Efter en genomgång och byte av vissa delar går bilen bra.

Det finns ett par mindre problem att notera: växellådans länkage kräver en ny bussning för mer exakt växelval, och en bussning i framvagnsupphängningen behöver bytas. Dessutom finns ett litet rassel i avgassystemet. Ägaren säljer motvilligt bilen på grund av att ha för många andra pågående projekt och behöver mer plats.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1982/1982 
 • Första registreringsdatum
  1982-04-07 
 • Avläst mätarställning
  110209 km 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textile 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Anmärknigarna från den senaste besiktning är alla lätta att åtgärda. Med tanke på att den inte har körts mycket under de senaste fyra åren skulle den må bra av en genomgång/service innan den brukas.

 • Skick interiör:

  Interiören är helt original och intakt. Dock är förstärkningen på förarsätet skadad, medan det andra sätet skulle behöva en grundlig rengöring. Mattorna är i gott skick men visar typiska tecken på slitage. Dörrsidorna är hela men solblekta i överkant. Innertaket är i gott skick och all instrumentering fungerar. Det är värt att notera att instrumentpanelen har sprickor, se bilder.

 • Skick exteriör:

  Med tanke på att den är från 80-talet är karossen på denna VW Scirocco relativt i gott skick. Det finns typiska blåsbildningar runt hjulhusen, nedre dörrarna, framskärmarna och små repor på vänster bakskärm (se bilder). Viktigt att notera är att den aldrig har skadats och att större delen av lacken är original och i gott skick. En stor uppsida är det fina underredet, inga tecken på tidigare svetsjobb eller rostproblem. Bilen har bra däck och lättmetallfälgar, även om det finns lite skrap / "kantstensskador".

 • Skick helhet:

  Denna kan med ganska liten insats återställas till sin forna glans. De kosmetiska reparationerna kan hanteras successivt eller under vintern, vilket gör det till ett hanterbart projekt för de med viss bilkunskap.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-07-16
Ursprungsbesiktning: 1982-03-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1982-04-07
Senast godkända besiktning: 2019-09-24
Besiktigad tom: 2021-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3
Föreläggande: 2023-10-24 (KBES )

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-01-25.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG