Visa alla bilder
Visa film

Volvo S80 T6 Executive 2.9 — 2002

En förhållandevis lågmilad lyxig Volvo med spännande historia. Flagghållare, dryckesglas i kristall, kylskåp, 272 hästkrafter med dubbelturbo, automatlåda, och i övrigt i Executive-utförande. Dragkrok får man på köpet. Kan det bli bättre?

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Välservad Volvo S80 T6 i ett mycket välskött skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
210 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15555
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S80 T6 Executive?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Välservad Volvo S80 T6 i ett mycket välskött skick."

Beskrivning

Denna bil beställdes ny av den skandalomsusade affärsmannen bakom Fermenta AB, Refat Elsayed. Fermenta-aktien blev snabbt en kometsuccé i mitten av 80-talet, känt för de flesta liksom fallet några år senare när härvan uppdagades.

Bilens nypris 2002 var 589 400 kr och den har nära alla tillgängliga tillval från fabrik (till och med stänkskydd, dragkrok, bensinvärmare och elmotorvärmare i kombination). Utöver Executive-paketet lämnade bilen produktionslinan med träratt, kylskåp bak, kristallglas, DVD och TV-modul fram/bak, telefon inklusive sekretesslur. Doktorshatten har vi inte sett något spår av.

Bilen utgör idag en del i samlingen av fd. hyrverksbilar, just detta exemplar har dock aldrig gått yrkesmässigt. Men SYS600 fick bli ett intressant objekt att spegla denna generation av S80 Executive, som bolaget Prestige Hyrverk AB innehade under åren 2001-2018.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2002/2002 
 • Första registreringsdatum
  2002-02-07 
 • Avläst mätarställning
  120929 km 
 • Kw / hk
  201 / 272 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. Bilen är regelbundet servad.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket omvårdat och bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i lacken. Tejplist runt dörrutor i sämre skick, nya medföljer.

 • Skick helhet:

  En Volvo i ett mycket välvårdat och trevligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-24
Ursprungsbesiktning: 2001-11-15 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2002-02-07
Senast godkända besiktning: 2022-08-17
Besiktigad tom: 2023-10-31
Årsskatt: 3902 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG