Visa alla bilder
Visa film

Volvo 240 GL Classic B23 — 1993

Attraktiv och eftertraktad, byggdes i en begränsad upplaga under de sista månaderna av modellens 18 år långa tillverkningscykel. Här ett exemplar från den upplagan i ett fint representativt skick med garanterade 15 700 mil på mätaren.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sparsamt brukad och välvårdad Classic."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
84 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13795
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 240 GL Classic?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sparsamt brukad och välvårdad Classic."

Beskrivning

Volvo 240 Classic var en jubileumsmodell som bara byggdes i 3000 exemplar under de sista månaderna, innan produktionen av 240-modellen upphörde, vilket skedde i maj 1993. 240 Classic känns igen på emblemet på bakluckan och en dekorlist i trä på instrumentpanelen samt lackerade kromdelar runt grill och ovanför framlamporna. Dessutom fanns dessa bilar bara i två kulörer, mellanblå- och vinröd metallic och med de särskilda kryssekerfälgarna som kallas Scorpius. Det här exemplaret har rullat i Dalarna fram till 2018 och haft fem brukare sedan ny. Bilen har varit entusiastbil från år 2000 och är i sällsynt välvårdat skick. Inga skador eller rost. Bilen är Dinitrol rostskyddsbehandlad och riktigt servad. Den har extra innerskärmar i hjulhusen och dragkrok samt Volvo-stereo som tillval. Originalhandlingar och annan dokumentation medföljer bilen. Kamrem är bytt vid 12 000 mil, för åtta år sedan. Senaste besiktningen gjordes 2022-12-08 utan anmärkningar. Du kan läsa mer om bilen i en artikel i januarinumret 2022 av Teknikens Värld, som du också hittar sist bland bilderna på bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-02-22 
 • Avläst mätarställning
  157 000 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/plysch 
 • Färg
  Vinröd metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra vägkänsla, inget skrammel, vibrationer eller gnissel. Motorn drar starkt, servon känns bra och växellådan likaså.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning utan iögonfallande spår av slitage. Det sitter solskyddsfilm på insidan av glasrutan på höger bakdörr, oklart varför. Förhållandevis lätt att värma bort.

 • Skick exteriör:

  Kaross och lack i fint skick med vacker lyster i den vinröda kulören. Däck 50% kvar på snygga originalfälgar.

 • Skick helhet:

  Trevlig, fin och sen representant för modellen och säljaren garanterar också att bilen inte varit skadad eller lagad och att mätarställningen är korrekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-03-27
Ursprungsbesiktning: 1993-02-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1993-03-05
Senast godkända besiktning: 2021-03-30,
Säljaren kör till Bilprovningen nu, så bilen levereras nybesiktigad efter auktionen.
Besiktigad tom:- 2022-05-31
Årsskatt: 1985 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Just denna bil kan man läsa mer om i Teknikens Värld nr 3, 27 jan 2022. Bilen testades i duell mot sista Saab 900-modellen, då dessa två folkhemsklassiker båda slutade tillverkas under 1992/1993. "Mer klassiskt svenskt folkhem går inte att hitta", noterade tidningen efter att ha kört klenoderna.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG