Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz E 320 CE 24v Cabriolet — 1996

Vacker klassisk Mercedes cabriolet som är en fröjd att köra. Här i ovanligt välvårdat skick och dessutom med stora motorn.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin bil som just varit på bilprovningen, utan anmärkning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
231 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15583
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz E 320 CE 24v Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin bil som just varit på bilprovningen, utan anmärkning."

Beskrivning

Mercedes cabriolet i vackra A124-karossen är en bil som blivit alltmer eftertraktad de senaste åren. Detta då fyra personer färdas bekvämt med suffletten nere, motorn är pigg och hela bilen andas hög kvalitét. Modellen byggdes bara i detta utförande 1995 till 1997.
Detta exemplar kom till Sverige från Tyskland 2001, när den var fem år gammal och hade gått cirka 15.000 mil. Den är såld ny hos Mercedes i nordtyska Kiel och har haft 2 ägare i Tyskland. I Sverige har den rullat sommartid i trakten mellan Sundsvall och Härnösand fram till 2015, då den såldes till en ägare i Karlstad som hade den fram till 2022. Bilen säljs nu av en bilsamlare i Åmål.
Bilen är hel och fin i lack och kaross och fungerar felfritt. Den är utrustad med svart skinnklädsel, automatväxel och en viktig säkerhetsdetalj, nämligen störtbåge i form av nackstöd bak som fälls upp på 0,3 sek om bilen skulle välta.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  2001-12-24 
 • Avläst mätarställning
  172583 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går fint. Endast körd 600 mil de senaste 10 åren, så en service kan vara lämpligt innan sommarsäsongen. Senast servad vid 15900 mil enligt serviceboken. Däck 60% kvar, på originalfälgarna. Ovanligt fina felfria fälgar. Däckdimension 215/55 R16.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. Vacker skinnklädsel med några smårepor som går att rekonda bort. Originalratt med trädekor där det finns lite sprickor i lacken nertill på trädekoren.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin i plåten. Alla dörr- och huv springor stämmer väl. till största delen originallack (huven ev. omlackad, men svårt att avgöra). Bilen har aldrig varit krockad eller rostangripen. Även hel och ren undertill. Endast lite skav på två hörn på kofångare, se bilder och lite vid insteget på tröskeln. Hel och fin originalsufflett.

 • Skick helhet:

  Bra samlarskick. Mycket trevlig modell. Svårt att hitta ett så här fint exemplar enligt vår bedömning, så köpläge för kräsen MB-entusiast. Omfattande dokumentation följer med bilen, se bilder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-09-29
Ursprungsbesiktning: 2001-12-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2001-12-24 (960719)
Senast godkända besiktning: 2023-01-03
Besiktigad tom: 2024-03-31
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

W124 kallas denna karossmodell från Mercedes, som byggdes mellan 1985 till 1996, i en rad olika utföranden som 4d. sedan, kombi, 2d. coupé och så småningom även som cabriolet, (1991 till 1995), i bara drygt 30.000 exemplar, både med 4 cyl. och 6 cyl. motorer. Detta utförande med 300-24 v motorn var toppmodellen. Modellen fick många designpriser för sina fina former och linjer och särskilt coupé och cab-modllerna som trots sin storlek ser smäckra och eleganta ut.

W124 betraktas av många som den sista Mercedesmodellen av högsta kvalitét, vilket syns i alla detaljer, även när bilen är 30 år gammal.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Rebecca R Bengtsson
+46 762-09 49 22
rebecca@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-02-02.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG