Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 2-d — 1969

Helrenoverad och nybyggd från en ren kaross som egentligen skulle blivit en historisk rallybil. Men den blev för fin för skogen.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Finsmakarsportig Amazonrenovering med känsla för alla detaljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
150 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12199
BORÅS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Finsmakarsportig Amazonrenovering med känsla för alla detaljer."

Beskrivning

Fullständig skruv- och mutterrenovering som det heter på svengelska. Nuvarande ägare har se'n körkortsålder en livslång relation med Volvo Amazon. Fullblodsentusiast, helt enkelt. Och dessutom med flera års rallyåkande i biltypen. Motorsportfolk har ofta noggrann puts på prylarna och den här ägaren är inget undantag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1969/1969 
 • Första registreringsdatum
  1968-10-11 
 • Avläst mätarställning
  60610 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är lite bearbetad i toppen och drar fint med ett för Volvo-vänner igenkännande motorljud. Ett 2,5-tums avgassystem hjälper till. En dekal i bakrutan tillkännager att det här är motor som är under inkörning vilket också är sant. Växellåda och koppling lirar som de ska.

 • Skick interiör:

  Klassisk sportratt med sjuttiotalsfeeling och en Volvo originalradio som sällskap. Inredningen i beige "vävplast" som det hette på den tiden känns lite mer exklusiv än något i svart på något sätt.

 • Skick exteriör:

  Förstklassig lack i originalkulören Körbärsröd. I de historiska rallyklasserna får man bara använda tillbehör som var klassade från tiden när bilen var aktiv och ny. Breddade plåtfälgar hör dit och gör sitt för utseendet på den sportiga vardags-Amazonen. Vidare kan köparen låta den sportiga dagsformen få avgöra om denne vill ha navkapslar (bild) eller ej. De ingår. Fyra rejäla Bosch Rallye Knick 180 extraljus med plastskydd rundar bokstavligen av anrättningen.

 • Skick helhet:

  En finkänslig entusiastisk tolkning i ett skönt nybilsskick av den tillbehörssportiga Amazonen från tidigt sjuttiotal. Bättre än ny, helt enkelt. Det enda som drar ner intrycket är valet av Summerstar budgetdäck till en så'nt här kärleksfullt bygge, men vi noterar det bara. Ett lätt detalj att åtgärda i sammanhanget.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-04-18
Ursprungsbesiktning: 1968-10-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-10-11
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2019-04-29
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast onsdagen den 2:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG