Visa alla bilder

Volkswagen Golf Cabriolet Mk1. 1800 — 1990

Välvårdad och fräsch Golf Cab. som haft en ägare från 1990 till 2019. Sista årsmodellen och insprutningsmotor gör bilen till en trevlig samlarbil

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Denna bil är i orenoverat originalskick. Allt är original. lack, inredning, sufflett. Det enda som är bytt är hastighetsmätarinstrumentet, som byttes år 2012, vid 18000 mil, mot ett begagnat som då stod på 45.600mil. Bilen har nu gått totalt cirka 18.500 mil"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
39 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12260
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
40 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman
Skicka meddelande

"Denna bil är i orenoverat originalskick. Allt är original. lack, inredning, sufflett. Det enda som är bytt är hastighetsmätarinstrumentet, som byttes år 2012, vid 18000 mil, mot ett begagnat som då stod på 45.600mil. Bilen har nu gått totalt cirka 18.500 mil"

Skickbedömning (Betyg 1-5)

3
Skick tekniskt
3
Skick interiör
3
Skick exteriör
3
Skick helhet

Beskrivning

Bilen är en jubileumsmodell, som togs fram sista produktionsåret, och fick benämningen "triple red". Sufflett, lack och inredning var färganpassade. Till och med de fina ATS-fälgarna hade röda detaljer.
Golf cabriolet, byggdes av Karman, på licens för VW, där också den gamla Bubbla-caben byggts
Denna bil har ägts av samma familj sedan ny, fram till i våras. Denna familj bodde utomlands större delen av året, så bilen användes bara när de var hemma i Sverige, mest på sommaren.
Bilen har inte varit omlackad och är i normalt välhållet bruksskick. Stenskott och smårepor finns samt lite slitage på förarstolen, men inget allvarligt. Inga bucklor eller större skador. Välservad och nyservad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-08-08 
 • Mätarställning
  46150 mil 
 • Regnr
  OHL896 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Kw / hk
  72 / 98 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Färg
  Röd 
 • Klädsel
  Röd 
 • Chassinummer
  ZZZ15ZLK020544 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt: Betyg 3

  Nyservad och går fint, separat tempmätare i mittkonsolen.

 • Skick interiör: Betyg 3

  Hel och fin. Lite slitage på förarstolen men inga hål.

 • Skick exteriör: Betyg 3

  Stenskott och några bättringar finns. Ny vindruta. Stenskott i fronten. Oxiderade fälgar, klädda med åretrunt-däck. Lite utrost under tankluckan, runt tankhålet. Fin originalsufflett som endast har några små obetydliga sprickor i kanter.

 • Skick helhet: Betyg 3

  Trevligt bruksbilsskick, för promenadkörningar på sommaren. Normalt skick för orenoverad välvårdad bil. OBS! hastighetsmätarinstrumentet är bytt år 2012, vid 18000 mil, mot ett begagnat som då stod på 45.600mil. Bilen har nu enligt vår bedömning gått totalt cirka 18.500 mil (garanteras ej).

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-06-19
Ursprungsbesiktning: 1990-07-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-08-08
Besiktigad tom: - 2019-12-31
Senast godkända besiktning: 2018-10-24
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Nej
Årsskatt: 1557 SEK
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Volkswagen hade länge litat till "Bubblan" som företagets viktigaste produkt. I början av 1970-talet började Bubblan bli föråldrad och behövde ersättas av en ny försäljningsframgång. Tidigare försök till en efterträdare hade varit tämligen misslyckade. Volkswagen Golf blev dock en efterlängtad succé och idag är den inne på sin sjunde generation. Den första generationen slutade tillverkas i Europa 1984, men i Sydafrika fortsatte produktionen av Golf Mk 1 ända fram till 2009 under namnet Volkswagen Citi Golf. Cabrioleten som också baserades på Golf Mk 1 byggdes ända till 1991 på denna kaross.
Bilen ritades av Giorgetto Giugiaro på Italdesign Premiärvisning i München juli 1974. Mottagandet blev mycket positivt och bilen blev snabbt populär och redan första året en försäljningsframgång. Märkligt nog har/hade Golfen samma axelavstånd, 2400 mm som VW bubblan.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Michael Luft

Mail: michael.luft@bilwebauctions.se
Telefon: +46 708 20 21 13

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till vår kundtjänst på telefon 031 - 93 33 31 eller till Michael Luft på telefon +46 708 20 21 13
Hämtning skall ske senast onsdagen den 10:e oktober. 

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG