Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1303LS Cabriolet 1600 — 1973

Fin bubbla som haft samma ägarfamilj mellan 1973 till 2021. Renoverad för 18 år sedan när dotter dottern övertog bilen. Fortfarande snygg och fräsch. Bara körd 12800 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i normalt välvårdat bruksskick på in- och utsidan. Startar lätt och fungerar fint. Finns några lackbättringar och små blåsor runt stenskott fram på huv och en skärm. Bra helhetsintryck trots detta"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
151 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14322
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i normalt välvårdat bruksskick på in- och utsidan. Startar lätt och fungerar fint. Finns några lackbättringar och små blåsor runt stenskott fram på huv och en skärm. Bra helhetsintryck trots detta"

Beskrivning

Denna bubbla-cab såldes ny av VW-handlaren i Örebro och har gått i samma familj, från mormor, till son och till barnbarn, hos en familj på landet utanför Örebro.
När son-dottern skulle överta bilen när hon fyllde 18, så lät familjen renovera bilen hos en verkstad i Örebro. Bilen lyftes från sin bottenplatta och rengjordes och lackades med resten av underredet. Karossen fick nya skärmar och lackades om i originalkulör. Nya lampor, stötfångare, fotsteg och lister monterades. Något år senare fick bilen en ny sufflett, hos Top´n Trim, (kostnaden för sufflett renov. var 24000kr).
Bilen har sedan 2002 använts som sommarbil och har hållt sig bra. På vintern har den stått i ladan. fahlkes VW service i Åmål har nu gjort en översyn och kört till Bilprovningen. Levereras fr Åmål, Ring gärna Mathias Fahlke på tel: 07610-22063 för mer info om bilen.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-05-30 
 • Avläst mätarställning
  284990 km 
 • Kw / hk
  36 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Välservad och funkar fint. Enligt uppgift från tidigare ägare är motorn en utbytesmotor frän VW som monterades när bilen var cirka 7 år gammal pga missljud i den gamla motorn. Den nya som sitter i har gått uppskattningsvis runt 7000 mil.

 • Skick interiör:

  Hel och fin, inga anmärkningar, men lite mer rengöring invändigt höjer skicket.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad 2002, fortfarande fin, men lite småblåsor kan man hitta på fronthuven, om man tittar riktigt nära, se bild. Bra helhetsintryck och sammantaget normalt skick.Proffslackad 2002, fortfarande fin, men lite småblåsor kan man hitta på fronthuven, om man tittar riktigt nära, se bild. Tillkommen information: Gummilisten runt bakrutan har torkat och behöver bytas. Bra helhetsintryck och sammantaget normalt skick.

 • Skick helhet:

  En bra bubbla cab med känd historik och låg körsträcka. Påkostad mer än 100.000 kr för snart 20 år sedan. Behöver en invändig rekond för att bli riktigt fin. I övrigt inget att klaga på. helt ok bil, som är klar att använda som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-06-28
Ursprungsbesiktning: 1973-01-03 (typbes) (Ombes:20150701)
Datum i trafik första gången: 1973-05-30
Senast godkända besiktning: 2021-11-16
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

1973 kom den sista stora uppdaterade modellen av Bubblan, men rundad framruta och större baklampor. Detta var toppmodellen som byggdes i Tyskland och bara fram till 1975, då Golfen som börjat säljas året innan tog över.
Cabriolet modellen byggdes dock av en särkild leverantär, Karman i Osnabuck, på karosser från 1975, fram till 1979. De sista åren främst för USA-marknaden. I Sverige såldes Bubbla-cabben som 1303LS åren 1973 till 1975 och kostade nästan dubbelt så mycket som en vanlig bubbla. Få svensksålda finns kvar, då de såldes i litet antal.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-12-21.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG