Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 Sport B18 — 1964

Mycket fint renoverad PV Sport som rullat i Norrland fram till 2004. Allt gjort originaltroget av bilexpert för 14 år sedan och fortfarande lika fin.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och välrenoverad PV Sport dock lite enklare bättringar i motorrummet. Bilen har nyligen varit på verkstad och är nu körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13093
CHARLOTTENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 Sport?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Fin och välrenoverad PV Sport dock lite enklare bättringar i motorrummet. Bilen har nyligen varit på verkstad och är nu körklar."

Beskrivning

År 2004 köptes denna PV Sport av en kunnig bilentusiast i Värmland, den hade då stått undanställd i ett garage sedan 1984. Bilen plockades ner svetsades och lackerades, motorn renoverades av en proffsmekaninker. Efter montering och besiktning så har bilen använts sparsamt sommartid och den är lika fin idag.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1967-12-12 
 • Avläst mätarställning
  64 200 km 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gyllengul nr 84 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn proffsrenoverad i samband med renovering. Har nu startats upp på verkstad och gjorts en service med bromsrenovering.

 • Skick interiör:

  Fin och hel originalinredning dock ej originalratt.

 • Skick exteriör:

  Äldre lackering i bra skick, bra krom men finns lite porer.

 • Skick helhet:

  En PV Sport i bra entusiastskick, körklar till kommande säsongs utfärder.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2011-07-21
Ursprungsbesiktning: 1967-12-12 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-12-30
Senast godkända besiktning: 2017-06-21
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Det viktigaste skälet till att vidareutveckla PV 444-konceptet, var av ekonomisk art - karossverktygen var sedan länge betalda och de ändringar man fick göra för den "nya" modellen kostade endast omkring 3 miljoner kronor, mot beräknade 35 miljoner kronor för en helt ny kaross. Ett trumfkort i USA var dessutom andrahandsvärdet. Redan efter några år kunde Volvohandlarna visa på att en PV 444 under första året endast tappat cirka 8 % i värde, medan en amerikansk bil tappade upp till 40 % redan under första året.

Vindrutan hade nu förstorats med 22 % samt gjorts högre och dess svepyta hade ökats med 43 % och bakrutan var 19 % större och hade sänkt nederkant. Munstycken till vindrutespolare var standard, men pumpen var extrautrustning. Bilen hade nu blivit besiktigad för fem personer i Sverige, genom att baksätet hade blivit 17 centimeter större i höjd med dynan. Karossformen gjorde dock att förbättringen i axelhöjd inte kunde bli mer än 5 centimeter. Framstolarna hade gjorts tunnare, så att knäutrymmet i baksätet ökade med 6 centimeter. Standard PV:n kostade i Sverige 9 250 kronor, modell Special I kostade 9 520 kronor och Special II 10 375 kronor.

År 1959 togs fullskalemodellen PV 644 fram, som ett försök att hålla den gamla karossformen vid liv. Sikten bakåt skulle förbättras, bakrutan hållas ren från snö och bilen skulle upplevas som modern. Grillen som satt på hade förut prövats på P 358. Modellen presenterades 1960, men fick inte styrelsens gillande fullt ut och lades därför ned.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
handläggaren.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG