Visa alla bilder

Borgward Isabella TS Coupé — 1959

Vacker Isabella Coupé i orenoverat originalskick och det lyxigare TS utförandet. Kommer från bilsamling och har varit avställd i 21 år. Behöver startmek och puts.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har stått undanställd sedan 1997. Har lite ytrost i nederkanter och något hål i golvet men ovanligt bra, originalskick som är lätt att snygga till och bruka igen. Också bra utgångsläge för renovering då den är komplett och reltaivt orörd. En äldre omlack kan vi se."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
127 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13157
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Borgward Isabella TS Coupé?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har stått undanställd sedan 1997. Har lite ytrost i nederkanter och något hål i golvet men ovanligt bra, originalskick som är lätt att snygga till och bruka igen. Också bra utgångsläge för renovering då den är komplett och reltaivt orörd. En äldre omlack kan vi se."

Beskrivning

Borgward Isabella betraktas som en av femtiotalets mest vackra tyska bilar. Mycket ovanlig och eftertraktad idag, internationellt sett. Bra och stryktålig mekanik som är lätt att renovera. Det finns gott om reservdelar. Motorerna hade 10 000 mils garanti från fabrik (vi bedömer att denna bil gått 17000mil). Denna bil är svensksåld och hade samma ägare fram till 1975. Sedan bytte den ägare igen 1980 och näst sista ägaren före säljaren hade den från 1980 till 1996. Bilen har bara haft fyra brukare under tiden den användes. Den har mest rullat i Skåne och stått undanställd i Malmö i garage sedan 1996.
Bilen är i ovanligt bra, komplett men slitet bruksskick och har ett rosthål i främre delen av golvet, på förarsidan (se bilder), men inga synliga hål i på karossen på utsidan.Bra helhetsintryck och bra bil för en så kallad rullande renovering.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-10-05 
 • Avläst mätarställning
  79089 km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn behöver en ordentlig uppstartningsservice.

 • Skick interiör:

  Här finns en del att göra. Dörrsidor hänger löst och delar av inredningen behöver en ordentlig genomgång, städning och uppfräschning. Golvmattorna verkar ha gjort sitt. Men all utrustning finns på plats och den fina Blaupunkt originalradion sitter där den skall.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross. Ok lack. Lite ytrost på främre kofångare. Allt krom är slitet men komplett. Finns rosthål i golvet fram (se bilder). Framskärmarna är i plast.

 • Skick helhet:

  Ett hyfsat välhållet exemplar av den mycket eftertraktade coupéversionen som avgudas av världens alla Borgward-fantaster

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1999-08-31
Ursprungsbesiktning: 1959-10-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-10-05
Senast godkända besiktning: 1996-10-29
Besiktigad tom: - 1998-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Modern bil när den presenterades 1954. Toppventilsmotor, individuell hjulupphängning runt om och självbärande kaross. Många tyckte också att bilen var tjusig och försäljningen tog snabbt fart. Kunderna uppskattade prestanda, komfort och vägegenskaperna. Sagan om Borgward och Isabella tog dock slut i en konkurs redan 1962. Då hade man tillverkat drygt 200 000 bilar.

OBS! Ej testad/genomgången av Bilweb Auctions. Beskrivningen bygger på ägarens uppgifter. Vinnande budgivare får själv kontrollera och bedöma bilens skick innan den hämtas.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggaren.

Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att kontakta handläggaren.

Lennart Ström
Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske inom 2 veckor efter auktionen.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG