Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV 544 G B18 — 1966

Riktigt fin lågmilare, helt original av den allra sista s.k. "G-serien" med en äkta nybilskänsla i körupplevelsen. Inte bara en känsla, denna PV har mest vilat i garaget, men ändå alltid körts till besiktningen med jämna mellanrum.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En dokumenterat sent producerad och orörd PV 544 med originallack och bara körd 3000 mil, garanterat. Tajt i chassiet med ett direkt och bra svar i drivlinan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12337
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 544 G?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En dokumenterat sent producerad och orörd PV 544 med originallack och bara körd 3000 mil, garanterat. Tajt i chassiet med ett direkt och bra svar i drivlinan."

Beskrivning

Bilen har chassinummer 438289 i den så kallade G-serien som de sista PV-bilarna kallades, de tillverkades efter sommaruppehållet 1965 i fabriken fram till oktober (när tillverkningen upphörde) och det här exemplaret var färdigbyggd från fabrik den 16:e september 1965. Den levererades fem dagar senare till Värmlands Bilförsäljning i Karlskoga AB, som sålde den till den familj vi nu säljer den för.
Bilen levererades ut den 16:e januari 1966 till Ivar Sandberg i Degerfors. Han var plattsättare, men jobbade alltid i Stockholm. Under vardagarna stod bilen i garaget, för hustrun Rut hade inte körkort. Men under helgen blev det ofta någon åktur in till samhället. Däremot aldrig om det regnade, för Ivar var rädd om sin PV.
I början av 80-talet - när hustrun Rut gått bort och Ivar inte ville köra längre - ärvdes bilen av sonen Rolf Sandberg med hus i Trollbäcken vid Tyresö. Där inkvarterades PV:n i ett nytt varmgarage och enda utflykten - förutom vid något bröllop - var den årliga turen till besiktningen. Alltid när det var vackert väder, precis enligt pappa Ivars instruktioner. Trots att Rolf aldrig använde bilen hade han inte hjärta göra sig av med Ivars ögonsten. Idag är den fortfarande i nyskick. Det finns bara några smårepor - som gjorts när någon oförsiktig varit på besök i garaget.
Nu är det Rolfs dotter och son som har hand om vårdnaden och arvet. De har bestämt sig för att bilen bättre tas hand om av någon Volvo-entusiast, och säljer därför bilen på auktion.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-01-14 
 • Avläst mätarställning
  3132 mil 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Rött tyg/vinyl 
 • Färg
  Pärlvit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Redan när man vrider om nyckeln och den pigga startmotorn drar runt B18-maskinen förstår man att det här är någonting extraordinärt. Motorn tänder och hoppar i gång direkt, inga ventiler som tickar på klassiskt B18-vis och alla reglage, pedaler och spakar har nybilskänslan i hanteringen.

 • Skick interiör:

  Fantastiskt fin och välvårdad inredning i originalmaterial och original gummimattor. Det märks att bilen bara har rullat sina drygt 3 000 mil.
  Första ägarens lite provisoriska (och möjligen en liten diskret pik mot andra samtida graverade ägarplaketter i metall) innehavarskylt med handskriven text på en bit maskeringstejp understryker hans omsorgsfulla, men ändå på något sätt osentimentala, förhållande till sin bil.

 • Skick exteriör:

  Fin originallack med en omlackerad höger bakskärm på grund av påkörning. Några repor och småskador lack och krom (bilder), mycket på grund av att mellangeneratationen i familjeägarlängden hade den i sitt garage där han ofta fann den vara i vägen.
  Man kan även finna en liten bättring på vänster bakskärm. I övrigt en vackert presentabel lack och det är en lätt uppgift för ett kunnigt lackrekonditioneringproffs att åtgärda de små stenskotten och de små reporna.

 • Skick helhet:

  En PV544 ur den absolut sista tillverkningsserien i ett härligt orört och lågmilat skick med en fin och vacker historik. För en riktig Volvo-samlare representerar det här exemplaret något alldeles extra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-08-21
Ursprungsbesiktning: 1966-01-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-01-14
Besiktigad tom: -
Senast godkända besiktning: 2017-08-07
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Den allra sista PV 544:an - med chassinummer 440000 - rullade av bandet bara en dryg månad senare (än den bil vi säljer nu), den 20:e oktober 1965, efter nästan 20 års produktionstid för PV-modellen.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till
peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e november 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG