Visa alla bilder
Visa film

Bentley Continental S3 Flying Spur V8 — 1964

Modellen är ansedd som en av världens vackraste "grand touring sedaner" och det finns endast 312 st tillverkade. Bilen är vänsterstyrd, vilket gör den ännu mer ovanlig.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den klassiska Continental-karossen är även känd under namnet Flying Spur. Bilen ger ett gott helhetsintryck med aluminiumkaross och all originalutrustning i ett fint välbevarat skick. Har stått undanställd i 19 år och behöver service och besiktning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
800 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12278
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley Continental S3?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Den klassiska Continental-karossen är även känd under namnet Flying Spur. Bilen ger ett gott helhetsintryck med aluminiumkaross och all originalutrustning i ett fint välbevarat skick. Har stått undanställd i 19 år och behöver service och besiktning."

Beskrivning

Det här Bentleyn var finbilen i den tidigare ägarens bilsamling. Inköpt 1985 och alltid torrt garagerad. Bilen är nypolerad, startar fint och går mycket bra i motor och växellåda. Den behöver översyn i form av en genomgripande service, liksom en helrekonditionering på insidan. Handlingar finns i form av besiktningsprotokoll, 1991 vid 9483 mil och 2003 vid 9872 mil.
Bilen har haft tre svenska ägare, och genom pålitliga källor kan vi nu ge er uppdaterad information om att den importerades från Italien 1977.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1977-06-14 
 • Avläst mätarställning
  98921 km 
 • Kw / hk
  150 / 210 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 4-växlad 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkröd (Burgundy) 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är startad och mullrar på fint tillsammans med lådan, båda känns starka och rejäla. Bromsarna behöver ses över, naturligtvis, och avgassystemet rasslar lite.

 • Skick interiör:

  Ursprunglig interiör med fina träarbeten, lädersäten, innertak och mattor. Skinnet kan förbättras något med lädertvätt/behandling och en ordentlig interiör helrekonditionering är en nödvändighet.

 • Skick exteriör:

  Originallack, inget tyder på förbättringar. Skönhetsfel i form av prickar efter oxidering och lackskador på vänster bakskärm och på bagageluckan. Bilen är nypolerad. Oxid på kromdetaljer.

 • Skick helhet:

  En riktigt fin och trevlig orenoverad Bentley i originalskick, komplett och ett lätt objekt. Kräver sin service och en översyn både exteriört och interiört, men kan enkelt nå högre höjder på skicket.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-12-29
Ursprungsbesiktning: 1977-06-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1977-06-14
Besiktigad tom: 2000-06-30
Senast godkända besiktning: 1998-07-03
Körförbud: Ja
Skattebefriad: Ja
Årsskatt: -
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Sista modellen i Continentalserien, S3, lanserades 1962. Bilen känns igen på sina dubbla strålkastare i en mindre dimension.
Bentley S3 var egentligen en Rolls-Royce med en annan kylarmaskering. I övrigt var bilen identisk med R-R Silver Cloud. Tidigare hade Bentley alltid sålt i större volymer än det dyrare syskonmärket, men med denna modell var försäljningen jämnt fördelad mellan S-type och Silver Cloud.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Shaun Major

Mail: shaun.major@bilwebauctions.se
Telefon: +46 709 72 40 07

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske senast fredagen den 22:e november 2019.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG