Visa alla bilder
Visa film

Volvo PV51 — 1937

Orörd och fantastisk överlevare med en vacker och intressant historik från Volvos trettiotal, och med en ägarfamilj genom alla år.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En lång och trogen brukarkarriär, omhändertagen och bevarad med kärlek, och dessutom i ett fint fungerande orört bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
270 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14540
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV51?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En lång och trogen brukarkarriär, omhändertagen och bevarad med kärlek, och dessutom i ett fint fungerande orört bruksskick."

Beskrivning

Den levererades till Lundgrens Läderfabrik i Falkenberg och användes fram till kriget då Volvon ställdes undan i fabriken. Svenska staten rekvirerade däcken och bensinen ransonerades. Efter kriget fick den leva igen och användes av fabrikören fram till i slutet av femtiotalet då den pensionerades och användes som post- och budbil i företaget fram till 1963. Efter det vilade den i lokalerna ända till 2004 då den registrerades som UKB286, men kördes ändå inte i någon större utsträckning. 2014 fick den lite service och var med på ett par bilträffar innan det dags för vila igen. Nu känner familjen att det är dags för någon annan vårda Volvon vidare. I länken nedan kan den intresserade förlora sig i en mycket detaljerad och vacker dagbok om denna Volvo PV51:s öden och äventyr genom alla år.

Bilens dagbok från 1937 till 2017.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937/1937 
 • Första registreringsdatum
  2004-05-13 
 • Avläst mätarställning
  23 159 km 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen var fint fungerande 2014 och inför auktionen har den fått en översyn och service. Den är nu provstartad och har en härlig och fin gång värdig en äldre sidventilssexa från Torslanda.

 • Skick interiör:

  Inredningen är original och har en behaglig gammelbilsdoft. Alla säten är hela med bra stoppning bortsett från en reva i förarsätet. Men den revan sitter vid en närmare syning i en överdragsklädsel som sattes dit redan på femtiotalet. Snygga dörrsidor och normalslitna mattor.

 • Skick exteriör:

  Tung och tjock plåt med en sliten och vackert patinerad originallack. Lacken speglar ett långt 85-årigt fordonsliv och det finns nog ingen entusiast som skulle få för sig att röra ett sådant yttre.

 • Skick helhet:

  Volvo vintage at its best från de tidiga åren i ett fantastiskt orört originalskick, omfattande dokumentation och en lokal och härlig historik.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-05-13
Ursprungsbesiktning: 2004-02-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2004-05-13
Senast godkända besiktning: 2004-03-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG