Visa alla bilder
Visa film

BMW E3 3.0S — 1972

Nästintill nybilskänsla i denna BMW E3. Kvalitet rakt igenom. Kraftfull motor och smidig automatlåda passar den utmärkt.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket fint, välunderhållet exemplar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
190 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14584
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW E3 3.0S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ett mycket fint, välunderhållet exemplar."

Beskrivning

Denna klassiska BMW har under alla år funnits i Enköpingstrakten. Den köptes ny 1972 av en man född 1899. Vid hans bortgång 1978 skrevs den över på hans hustru. Hon använde den mycket sparsamt. Framförallt för att hälsa på en väninna i Stockholm. Vid 87 års ålder lät hon sin lokala BMW-verkstad överta bilen. Senare skrevs den över på verkstadsägaren privat. Drygt 10 år senare köpte nuvarande ägaren bilen. Den används numera för sällan för att den ska motivera sin garageplats och därför säljs den nu.

Vägmätaren slår om vid 10 000 mil så denna bil har gått närmare 16 000 mil. Mellan besiktningarna 2005 och 2015 har den endast gått 112 mil.

BMW:n hänger med sin kraftfulla motor och sin automatiska växellåda lätt med i dagens trafikrytm. Bilen är aldrig renoverad utan endast underhållen och i några fall reparerad. Den lackerades om 2017 eftersom det blivit en del klarlackssläpp och mindre skavanker i lacken.

Original plåtfälgar med navkapslar, samt snobbringar som har några mindre skador, medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-08-01 
 • Avläst mätarställning
  59360 km 
 • Kw / hk
  132 / 180 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket bra i motor och transmission. Startmotorn kan vid enstaka tillfällen skrika/missa. Vägmätaren slår om vid 10 000 mil så denna bil har gått närmare 16 000 mil. Mellan besiktningarna 2005 och 2015 har den endast gått 112 mil.

 • Skick interiör:

  Mycket fint skick. Original BMW-plädar har skyddat originalklädseln.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Original plåtfälgar med navkapslar och snobbringar som har några mindre skador medföljer.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket trevligt och bra skick. Det är så här man vill ha en bil. Originalbil som endast är underhållen och reparerad genom åren. Bilen är omlackerad 2017 på grund av klarlackssläpp och mindre lackdefekter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-03-16
Ursprungsbesiktning: 1972-08-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-08-01
Senast godkända besiktning: 2020-07-07
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

BMW E3 som denna serie kallades tillverkade mellan 1968 och 1977. Den fanns med benämningar som 2500, 2800, 3.0 samt 3,3. De beskrev storleken på motorerna. Den aktuella bilen är en 3,0. Den modellen presenterades på den internationella bilsalongen i Geneve 1971. Från början hade den bara förgasare men senare under året kom 3,0 Si med insprutning.
Förgasarversionen med manuell växellåda klarade av sprinten 0-100km/h på 8,4 sekunder. Toppfarten angavs till 205 km/h.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-03-10.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG