Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Silver Spirit 6,8 V8 — 1983

Tidstypisk åttiotalsrepresentant från varumärket.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd med många möjligheter för en frisinnad ägare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
117 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16708
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Spirit?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd med många möjligheter för en frisinnad ägare."

Beskrivning

Den fick en svensk registrering först 1990 och står som ej importerad. Vänsterstyrd och med km/h-mätare. Senaste godkända besiktningen gjordes 2006-07-25 och då hade bilen rullat 6 851 mil. Idag står mätaren på 6 998 mil. Sandahls köpte den till samlingarna i juli 2006 och ställde av den på hösten 2007.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1990-03-05 
 • Avläst mätarställning
  69 984 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har nyligen startats med ett nytt batteri efter kontroll av olja och kylarvätska. Den hydrauliska fjädringen har låst sig i det högsta läget på höger sida. Det läcker bensin från förgasaren, sannolikt flödar den över och bromsarna behöver service. Senast besiktigad 2006. Snygga originalfälgar med äldre däck. Servicebok finns.

 • Skick interiör:

  Skinninredningen är hel med normalt slitage för sin ålder. Mattor, dörrsidor och innertak är bra. Instrumentpanelen har eleganta trädetaljer utan sprickor. Väl fungerande instrumentering tillsammans med elhissar och justering av säten. Radion sitter löst. Bagageutrymmet är snyggt och har rena mattor.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak, oskadad och fri från synlig rost. Välhållen under och inga tecken på skador. Lacken är generellt fin och presentabel, med några mindre repor och lackskador. Bra stötfångare och kromlister.

 • Skick helhet:

  Bra helhetsintryck. Den behöver en allmän service och genomgång av den gashydrauliska fjädringen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2007-11-16
Ursprungsbesiktning: 1990-03-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-03-05
Senast godkända besiktning: 2006-07-25
Besiktigad tom: 2007-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 25

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Visning sker fredagen den 16de februari kl.12:00 - 15:00
Visning måste bokas med Shaun Major.

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske 2024-03-16 - 2024-03-17

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG