Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Silver Shadow 6,2 V8 — 1968

Klassisk och tidig Silver Shadow med en fin svensk historik i ett välbevarat skick, och dessutom med låg körsträcka på knappt 8 000 mil.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Svensksålda vänsterstyrda Rollsar med en korrekt importhistorik från den dåvarande generalagenten Förenade Bil har en helt annan klang och ett helt annat värde än en högerstyrd med en diffus historia. Det här exemplaret med sin dessutom glada färgkombination är en fin representant för de förstnämda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
209 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16709
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Shadow?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Svensksålda vänsterstyrda Rollsar med en korrekt importhistorik från den dåvarande generalagenten Förenade Bil har en helt annan klang och ett helt annat värde än en högerstyrd med en diffus historia. Det här exemplaret med sin dessutom glada färgkombination är en fin representant för de förstnämda."

Beskrivning

Tidig Silver Shadow levererad till sin första ägare i Sverige strax före jul 1967. Den kom till Sandahls samlingar redan 1980 har sedan dess brukats och vårdats väl. Tyvärr finns det ingen dokumentation eller handlingar hos ägaren. Rollsen har rullat knappt 8 000 mil och den senaste godkända besiktningen gjordes i maj 2018. Det betyder att den blev godkänd efter att de nya besiktningsreglerna trädde i kraft den 20:e april 2018 och är därmed besiktningsbefriad.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1967-12-21 
 • Avläst mätarställning
  79 890 km 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har just fått en uppstartsservice med ett nytt batteri och olje-och kylarvätskekontroll. Den är körbar och motorn går bra. Som alla andra fordon som har stått en längre tid krävs det en noggrann översyn före den brukas. Senaste besiktningen gjordes 2018-05-03 och den har rullat drygt 80 mil efter det. Bilen har fina fälgar med original navkapslar och däck av bra kvalitet, om än lite äldre.

 • Skick interiör:

  Inredningen går i rött skinn och ljusa träinlägg, allt i fint skick. Säten och dörrsidor har minimalt slitage men de skulle kunna förbättras ytterligare med läderrengöring. Träinlägg, instrumentpanel och borden för baksätespassagerare är hela. Lätt slitage på förarsidans matta och mattan i bagageutrymmet. Innertak i bra skick. Elfönsterhissarna fungerar fint förutom vänster bak. Kassettradion är inte testad.

 • Skick exteriör:

  Attraktivt yttre och en väl underhållen bil som har förvarats inomhus de senaste 40 åren. Rak i plåten och ingen synlig rost. En mindre buckla finns på förardörren. Lacken är fin och snygg, och bilen har lackerats om vid något tillfälle. Några sprickor i lacken finns runt kanterna på bakrutan samt små lackskador på kanten av förardörren. Kromdetaljerna är blanka, rena och oskadade.

 • Skick helhet:

  Den utmärker sig med den lite ovanliga och vackra röda skinninredningen och de fina träinläggen. Med en normal service och en mindre översyn är den snart redo för vägarna igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-01-17
Ursprungsbesiktning: 1967-12-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-12-21
Senast godkända besiktning: 2018-05-03
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Silver Shadow var Rolls-Royce och Bentleys första modell med självbärande kaross och tillverkades mellan 1965 och 1980. En motsvarande Bentley kallades för det lite mindre charmiga T-series, men var identisk bortsett från emblem, grill och lite annorlunda motorhuv. "The modest man drives a Bentley" hette det ibland och med tillverkningssiffrorna 30 057 stycken för Silver Shadow och 2 336 stycken för T-series var ägaren av den senare inte bara modest utan också högst ovanlig.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Visning sker fredagen den 16de februari kl.12:00 - 15:00
Visning måste bokas med Shaun Major.

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske 2024-03-16 - 2024-03-17

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG