Visa alla bilder

Mercedes-Benz 190 C — 1964

Ett W110-projekt i ett påbörjat renoveringstillstånd med förutsättning att bli i ett fint brukbart skick igen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En möjlighet att fortsätta återuppbygga en trevlig fen-Mercedes."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16745
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190 C?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En möjlighet att fortsätta återuppbygga en trevlig fen-Mercedes."

Beskrivning

Denna MB 190 c från 1964 är ett påbörjat objekt i ett mycket bra utgångsskick. Bilen har varit avställd sedan 1981 och har förvarats i ett torrt varmgarage under hela den tiden. Renovering påbörjades under 1980-talet och pågick under lång tid av dåvarande ägare. Det mesta av det mekaniska är genomgånget och mycket av detta är åtgärdat. Avgassystem och slangar har bytts, men även mycket annat. Motorn är renoverad men är ej uppstartad efter tillbakamontering i bilen.

Elen behöver ses över och åtgärdas och en del plåtjobb kvarstår för att få bilen i skick igen. Bilen har en fin inredning med överdragsklädsel som suttit på sedan ny. Bilen har endast haft två ägare sedan ny. Dessutom ingår en mängd nödvändiga komponenter löst och i kartonger, framskärmar, motorhuv, främre stötfångare samt två stycken kylargrillar, men även mycket annat, se bilder. Bilen är i ett skick som ger en bra grund för vidare renovering.

Mätarställning just nu 6690 km, denna går dock runt vid 100 000 km. Vi vet inte hur många gånger denna gått runt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1964/1964 
 • Första registreringsdatum
  1964-02-28 
 • Avläst mätarställning
  6690 km 
 • Kw / hk
  59 / 80 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är renoverad men ej startad. Mycket av det mekaniska har setts över och åtgärdats.

 • Skick interiör:

  Fram och baksätet har överdragsklädsel som har suttit på plats sedan bilen var ny. Interiören ser ut att vara i gott skick.

 • Skick exteriör:

  Karossen behöver färdigställas och lackeras. Som bilen står idag så är den i ett bra skick för vidare renovering.

 • Skick helhet:

  Påbörjad renovering i ett bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1981-08-12
Ursprungsbesiktning: 1964-02-28 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1964-02-28
Senast godkända besiktning: 1980-06-27
Besiktigad tom: 1981-07-31
Skattebefriad; Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Modell W110, de sk. fenmodellen tillverkades mellan augusti 1959 och juli 1971. Utmärkande för modellen, när den kom, var dåtidens designmode med panoramaruta och fenor. Modellen tillverkades som fyrdörrars sedaner samt tvådörrars coupé och cabriolet. Under tidigt 1960-tal ändrades designmodet snabbt och i mitten av 1960-talet kändes panorama och fenor helt enkelt bedagat, varför Mercedes introducerade en ny modell W 108 i augusti 1965. Modell W111 i fyrdörrars sedanversioner såsom 220/220S/220SE lades ner till årsmodell 1966 men en version, nya 230S, fick leva kvar parallellt med den nya modellen W108 tom årsmodell 1968. Tvådörrars versionerna levde dock kvar i olika varianter fram tom 1971. Ett skäl var väl att dessa bilar redan från början, inte hade markerade fenor och ansågs som vackra stilikoner, varför de med vissa förändringar fick hänga med hela årtiondet och in i 1970-talet.

Som Mercedes ofta har gjort och fortfarande gör, tog man fram en enklare version när väl S-modellerna hade etablerats och fått fotfäste. Så mellan april och tom årsmodell 1968 lanserades modell W110. Den hade samma kaross med fenor som W111 men med kortare hjulbas och kortare och enklare front med bl.a. runda enkellyktor. Dessutom hade modell W110 endast fyrcylindriga motorer, bensin och diesel. Undantaget var den nya 230S som tillverkades 1966 - 1968, som var en hybrid mellan W111 och W110. Så småningom tog man också fram kombiversionen Universal/Safari 1966-1968. Modell W110 efterträddes av modell W114/115, den sk. kompaktmodellen. Produktionen av modell W110 uppgick till 628.282 exemplar, många av dessa slet hårt men framgångsrikt som taxibilar världen över.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG