Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ-SC Targa 5,3 HE V12 — 1986

Ovanlig modell av XJ-S med bara knappt 4 500 mil på mätaren. Den har varit en del av samlingen de senaste 30 åren och stått i utställningen hela tiden.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig karossform på modellen och därför extra intressant tillsammans med den låga körsträckan."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
102 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16717
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ-SC Targa?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ovanlig karossform på modellen och därför extra intressant tillsammans med den låga körsträckan."

Beskrivning

Den levererades till sin första ägare i Sverige i april 1988. Senaste godkända besiktningen gjordes 1993-10-28 och Sandahl köpte den till samlingen för 30 år sedan, i februari 1994. Tyvärr finns det ingen dokumentation eller handlingar hos ägaren.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes, Volkswagen och någon joker, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1988-04-07 
 • Avläst mätarställning
  44 889 km 
 • Kw / hk
  217 / 295 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har fått en enklare uppstartsservice med kontroll av alla vätskor och ett nytt batteri. Motorn startar lätt och låter bra. Automalådan fungerar fint, bromsarna tar och släpper, men en översyn av dem är nödvändig efter ett stillestånd på 30 år. Under huven är allt i ordning, men motorutrymmet skulle bli finare efter en grundlig rengöring. Elhissarna fungerar inte, förmodligen en säkring, och rutorna behöver med all sannolikhet fräscht fett i spåren. Luftkonditioneringen har inte testats. Bra ekerfälgar med någon ytrostig fläck.

 • Skick interiör:

  Inredningen är hel och ren, skinnsäten och dörrsidor fina med ett normalt slitage för åldern. Mattorna behöver rengöras. Instrumentpanel, träinlägg och mätare i bra skick. Targa-taket har en bra passform, men den uppfällbara bakre suffletten stänger inte helt och behöver justeras.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fri från rost. Undersidan är fin och oskadad. Lacken fin, men det finns en del mindre lackskador runt om, och några större repor och skador på höger framskärm (bilder).

 • Skick helhet:

  En XJ-SC, det vill säga Targa-modellen, är som sagt en ovanlig modell och bland det svenska beståndet av XJ-S ännu ovanligare. Trevligt och orört grundskick, och relativt lätt att få i trafik igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1995-01-01
Ursprungsbesiktning: 1988-03-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-04-07
Senast godkända besiktning: 1993-10-28
Besiktigad tom: 1994-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Visning sker fredagen den 16de februari kl.12:00 - 15:00
Visning måste bokas med Shaun Major.

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske 2024-03-16 - 2024-03-17

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG