Visa alla bilder
Visa film

BMW 635 CSi Kungafamiljens fincoupé — 1983

Som rolig och vacker åttiotalscoupé från Bayern är den en eftertraktad snyggrepresentant för varumärket och som dessutom kungligt privat brukad under ett par år än mer åtråvärd. En blytung proveniens svår att värja sig inför.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En vacker och lyckad coupéform med den kanske bästa vintage BMW-sexan, förpackat i ett paket med en rojalistisk historik av den högre valören i ett skönt brukat fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16779
FALKENBERG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 635 CSi?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En vacker och lyckad coupéform med den kanske bästa vintage BMW-sexan, förpackat i ett paket med en rojalistisk historik av den högre valören i ett skönt brukat fint skick."

Beskrivning

Den levererades till Hans Majestät Konungens Hovstall den 15:e april 1983. Även om hovstallet säkert härbärgerade många praktiska bilar vid den här tiden får man ändå tillstå att en coupé var ett friskt bilval för en småbarnsfamilj på fem personer, tre små och två stora. Vacker form och stolt fåfänga. Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine färdades i 635:an i ett par år, bytte in den i oktober 1985 och kungen fick enligt uppgift så småningom leverans av en mer familjevänlig, men lika frisk och ännu starkare, BMW M5 E28. Och på den vägen är det, så att säga. M-modellerna har varit populära i hovstallet.

Köparen från 1986 ägde bilen i hela 32 år, men körde inte mycket med den, den senaste noteringen i serviceboken är från maj 2012 och då hade bilen rullat 21 155 mil. Idag står mätaren på 21 160 mil och vid den senaste godkänd besiktningen 2023-10-05 21 156 mil. Bilen hamnade i Glommen norr om Falkenberg hos en officerskollega till den andra ägaren. En förfrågan till Hovmarskalksämbetet om lite mera privat material till bilens dokumentation och proveniens blev fruktlöst vilket man egentligen kan förstå. Men bilens allmänna dokumentation är ändå väldigt fin och trevlig med en komplett servicebok, garantibevis, skattekvitton, två nycklar och leveranshandlingar. Den nuvarande ägaren är en känd samlare och handlare av främst körglada bilar med en fin historik. Den här BMW:n kvalar lätt in i den ligan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-04-15 
 • Avläst mätarställning
  211 601 km 
 • Kw / hk
  145 / 197 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Opalgrün 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor och låda har fått service och översyn, ett tidigare oljeläckage åtgårdades. Vid dokumentationen gjorde en uppfart, snö och äldre sommardäck en provkörning omöjlig, men maskinen låter rakt sexcylindrigt härligt, och låda och koppling känns lagom spänstiga vid rangering för fotografering utanför garaget. Åttiotalslarmet är desarmerat och demonterat liksom dockningsstationen för telefonen, Säporadion och annan tidstypisk kommunikationsutrustning. Kvar finns bara ett gäng skruvhål och en tidstypisk kassettradio.

 • Skick interiör:

  Snygg plyschklädsel med en liten provisorisk lagning av ett klassiskt instegsslitage. Nytt tyg följer med för en mer professionell partiell lagning av en ena sidokudden på de extrautrustade Recaro LS Idealsitze-stolarna. Dessa stolar är i dag heta tillbehör på youngtimer-scenen och på åttiotalet var de även ett exklusivt tillval i en BMW 635 CSi. I övrigt är dörrsidor, innertak med taklucka och mattor fräscha med normalt slitage på förarplats av de senare. Skruvhål på övre delen av instrumentpanelen och på mittkonsollen efter telefon- och radiomontage.

 • Skick exteriör:

  I stort sett originallack, men delvis omlackerad under stötfångaren bak och innanför högerskärmen samband med en mindre rostlagning. I övrigt ett normalt yttre skick i förhållande till körsträckan. Litet märke/buckla nedanför höger bakruta och några slitagerepor på takluckan. Förardörrens lås låser inte centrallåset, förmodligen på grund av en tidigare åverkan på låskolven. Vidare går inte vänster bakruta ner helt. Originalfälgar med äldre däck med bra mönster. Det snyggt slitna S-märket lär vara kungens val och även den coola placeringen i nederkant av bakrutan. Dragkroken och dess förstärkningar i bagageutrymmet tillhör inte bilens snyggaste detaljer. Å andra sidan är de lätt att åtgärda, det vill säga att demontera den praktiska dragkroken.

 • Skick helhet:

  Lagom patinerat och välvårdat skick med en fin dokumentation och en trevlig originalutrustning gör bilen attraktiv som den är. Men proveniensens värde är i ännu högre grad något subjektivt och för många också värt något särdeles speciellt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2024-01-02
Ursprungsbesiktning: 1982-11-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1983-04-15
Senast godkända besiktning: 2023-10-05
Besiktigad tom: 2025-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

6-serien kom redan 1977 och baserades då på den dåvarande 5-seriens bottenplatta och teknik. När nya 5-serien E28 kom 1983 bar den också över allt till 6-serien som därmed fick en fräsch uppdatering av både chassi och yttre och inre design. Auktionsbilen är just den första årsmodellen av den generationen.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falkenberg

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-03-07.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG