Visa alla bilder

Mercedes-Benz C 220 D — 1996

Långmilare i ett trevligt skick, välanvänd och välservad genom sina få aktiva år, troligtvis med taxihistorik. Stillastående sedan 2002.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd C-klass med bra utrustning och en klassisk kvalitetskänsla relaterad till varumärket."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16713
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Prisvärd C-klass med bra utrustning och en klassisk kvalitetskänsla relaterad till varumärket."

Beskrivning

Levererad ny i Sverige i november 1997. Givet den långa körsträckan på 30 000 mil på knappt 5 år och den lilla knappen på mittkonsollen med ordet "TAXI" ligger det nära till hands att anta att bilen har ett förflutet som taxi och då bör den också vara välservad. Bilen pensionerades just 2002 när den tillfördes Sandahls samlingar som ett led i ambitionen att samla ihop Mecedes kompaktmodeller i dieselversionerna. Senaste besiktningen gjordes 2002.

Bilen kommer från Sandahls samlingar som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut några av familjens populära trotjänare, främst Mercedes och Volkswagen, sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått uppdraget och äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1995-11-09 
 • Avläst mätarställning
  322 460 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen fick nyligen en lättare uppstartsservice med ett nytt batteri. Den startar lätt och känns bra i motor och låda. Bromsarna behöver en genomgång och service, ABS-lampan lyser. Givare, enhet eller annat, orsaken är oklar och är inte undersökt. Andra varningslampor är relaterade till glödlampor. Hjulen är i bra skick, med äldre däck. Senaste godkända besiktningen gjordes 2021-01-25. Före nästa besiktning krävs en noggrann service och översyn.

 • Skick interiör:

  Ovanligt fin inredning på en bil som har gått 32 000 mil, det känns mer som 10 000 mil. Säten, dörrsidor, mattor och innertak är alla i fint skick. Instrumentbrädan är hel och har bra instrument, inga pixelfel på displayerna. Elbackspegeln på höger sida är ur funktion och har ett sprucket glas. Stenskott på vindrutan.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak, fin och förvånansvärt fri från rost. Underredet är snyggt och oskadat. Lacken har blivit väl omhändertagen även om det finns några mindre stenskott och repor.

 • Skick helhet:

  Ett fint exempel på Mercedeskvalitet, den här bilen har fortfarande många mil kvar att erbjuda. Med en fullständig service och genomgång av bromsarna är den snart tillbaka på vägarna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2002-11-04
Ursprungsbesiktning: 1995-07-05 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1995-11-09
Senast godkända besiktnin g: 2002-01-25
Besiktigad tom: 2002-12-31
Skatt: 5683 SEK
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-02-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG