Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 CE 24V C124 — 1990

Attraktiv coupé i sitt kanske bästa utförande med en låg körsträcka på drygt 9 000 mil, ovanlig utrustning och den finaste versionen av Mercedes sköna raka sexa med den på den tiden heta fyrventilstekniken och därmed ökad effekt.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trygg, eftertraktad och just nu prisvärd coupé-modell i ett osedvanligt fint fyndskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
144 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16712
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trygg, eftertraktad och just nu prisvärd coupé-modell i ett osedvanligt fint fyndskick."

Beskrivning

Den levererades av norra Smålands dåvarande största Mercedes-återförsäljare, Thitusons Bil AB, i juni 1990. Sandahls var stora och trogna kunder till Thituson och när coupén beställdes måste en avtagbar dragkrok tillsammans med automatisk nivåreglering och en manuell femväxlad låda från tyska Getrag med ett så kallat dogleg-mönster (ettan vänster-nedåt) vara två ovanliga tillval för att vara till en smålyxig glidarcoupé i mellanklass. Här tror vi att både den svenska importören och återförsäljaren ansträngde sig lite extra till en trogen och viktig kund för att få beställa bilen med den växellådan vilken förmodligen låg utanför den svenska utrustningslistan.

Den här bilen kommer från Sandahls samling som Bilweb Auctions AB under tidig vår kommer att sälja under fyra olika teman; först ut är några av familjens populära trotjänare – främst Mercedes och Volkswagen – sedan ett halvt dussin exklusiva fina Rolls-Royce och Jaguar och därefter ett urval av tidiga Ford-bilar och en Chevrolet från bilismens barn- och ungdom. Sist ut blir det nio stycken olika prisbelönta och representativa fullsize USA-bilar från 1959, året då fenorna var som störst.

Sandahls är idag en av Sveriges största familjeägda transportkoncerner. Företaget grundades i Värnamo 1949. Äldre generationer har i sitt privata museum under många år samlat på ett 40-tal bilar under olika teman. Bilweb Auctions AB har nu fått äran att sälja dessa under fyra omgångar i februari och mars i år.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  1990-06-26 
 • Avläst mätarställning
  92 285 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Almadinrot metallic  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar smidigt och lätt med en fin känsla och gång i motor, växellåda och bromsar. Besiktigades senast 2008 och har sedan dess stått i museisamlingen. Snygga originalfälgar med äldre M+S-däck och med bra mönster, men också med tydligt vibrerande stilleståndsplattor. Ett set nya sommarkvalitetsdäck skulle glädja både bil och ägare. Alla elektriskt funkar fint; rutor, solttak, speglar och luftkonditionering. Rent och fräscht motorutrymme. Bilen är utrustad med en avtagbar dragkrok vars fäste ser helt nytt ut, men dragkroken är defekt och kan inte monteras. Stereo och elantennen är ur funktion.

 • Skick interiör:

  Välbevarad inredning utan skador, sköna skinnsäten och en fin instrumentpanel. Det finns två mindre silvriga märken på passagerarsätet.

 • Skick exteriör:

  Karossen är rak och fin, fri från rost och skador. Underredet är också rent och oskadat. Lacken har en bra lyster och har varit väl underhållen men det finns några mindre repor, främst på bakluckan. En professionell polering och lackbehandling bör kunna återställa allt till ett mycket fint skick.

 • Skick helhet:

  En C124 blir alltmer eftertraktad med sin klassiska design och fina kvalitetskänsla. Trevlig körupplevelse och tillförlitlighet kombinerat med en låg körsträcka och en extra rolig manuell växellåda gör det här exemplaret ännu mer intressant. Bilen besiktigades 2024-01-30, men blev underkänd med efterkontroll då den demonterbara dragkroken inte kunde monteras. Det är alltså själva kroken som är defekt, inte fästet på bilen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2008-11-28
Ursprungsbesiktning: 1990-06-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1990-06-26
Senast godkända besiktning: 2008-08-15
Besiktigad tom: 2009-01-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2
Föreläggande: 2024-01-30 (Demonterar dragkrog kan ej monteras)

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-02-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG