Show all images

Allis Chalmers B — 1940-tal

hel och komplett, motorn går runt för hand, ej startad nu. Bra däck

Michael Luft
Valuator
Send message
Shaun Major
Inspector
Send message

"Bra som den är och bra grund för renovering. Har körts för ett par år sedan. Bör starta efter lite startservice"

COUNTDOWN
CURRENT BID
ENDED
Brokered info_outline
The object is sold after negotiation or negotiation is in progress
LOT NUMBER
LOCATION
12170
ÖVERKALIX
RESERVE PRICE
Reached
LOGIN TO PLACE BIDS
You need an account and be logged in to place bids.
Tip and share
Michael Luft
Authorized valuator
Send message
Shaun Major
Inspector
Send message

"Bra som den är och bra grund för renovering. Har körts för ett par år sedan. Bör starta efter lite startservice"

Description

En storsäljare som byggdes i USA och från 1947 även i England. Var mkt smidig och prisvärd på sin tid.

Technical data

 • Year
  1940-tal 
 • Registration date
   
 • Mileage
 • Kw / hp
       / 16 
 • Fuel Type
 • Transmission
 • Interior finish
 • Colour
  Röd 

Condition

 • Mechanical condition:

  Går runt, bör starta ganska enkelt efter lite starthjälp

 • Exterior condition:

  ytrost men hel

 • General condition:

  Bra helhet trots ytrosten

MOT (tech. insp.)

Ej registrerad.

Facts about the model

Allis Chalmers B blev en stor framgång med totalt mer än 127 000 traktorer under en 20-årig tillverkningstid som startade 1937. En del av framgången för Model B hängde samman med den mångsidiga konstruktionen med liten vändradie och ställbar spårvidd för att funka i radodling. Ihop med generös markfrigång med plats för en hacka hängandes under och bra sikt blev det snart en populär bästsäljare. 
B hade en fyrcylindrig motor på antingen 14 eller 16 hk, beroende på årsmodell, växellådan i sin tur var en treväxlad låda. På de senare årsmodellerna tillkom hydraulisk lyft och möjlighet till lampor. 
Allis Chalmers B sålde bra i hemlandet USA och efter ett tag sträckte sig säljkanalerna långt utanför gränserna. Särskilt i England blev den populär. Det hela utvecklades så att Allis-Chalmers slog sig samman med en rad andra amerikanska tillverkare för att starta en sammansättningsfabrik i landet. Tillverkningen inleddes 1947, då även en version med Perkinsdiesel blev tillgänglig. 

Location and viewing Information

Endast bokad visning
För visning av fordonet kontakta Holger Larsson

Telefon: +46 705 40 00 09

Pick up

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till Shaun Major på telefon +46 709 72 40 07 eller maila till shaun.major@bilwebauctions.se
Hämtning skall ske snarast.
OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Transport
 • Om du vill hämta upp detta objekt hos vårt ombud Enköping kan vi förmedla en kontakt till Eurotransport / Norléns. Denna transport kostar ca 8-9000 SEK exkl moms. OBS! Objektet måste sen hämtas i Enköping 5 arbetsdagar efter ankomsten.

Auction information

Allmänt om skicket på fordonen
 • Traktorer och övriga fordon i denna auktion kommer från Holgers Traktormuseum och har under lång tid stått stilla. De flesta har inte körts på många år och alla har stått parkerade utomhus. Informationen om objekten är sparsam och man måste som spekulant bilda sig en uppfattning utifrån bifogat bildmaterial. Maskinerna har då och då dragits runt / startats upp men det kan ha varit flera år sedan sist. De är beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och behöver teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan köras.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Thank you for following our auctions!

We will send you an email when bidding starts.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG