Visa alla bilder

Porsche 912 (911S motor) — 1965

Ett bra renoveringsobjekt, svensksåld med känd historik och med en särdeles intressant motor. En för den tiden typisk uppgradering och motorinstallation, idag en eftertraktad originalmaskin.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande

"Vettigt objekt med en fin historik och en attraktiv motor, den senare värderas bland många väldigt högt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
220 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13198
MARKARYD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
300 - 320 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande

"Vettigt objekt med en fin historik och en attraktiv motor, den senare värderas bland många väldigt högt."

Beskrivning

Bilden är tillverkad 1965, men såldes ny i Stockholm först i april 1966. Motorbytet till 911S-motorn (tillverkad 1967) skedde 1974 med en godkänd ändring i besiktningsinstrumentet i Mölndal i september samma år. I den skepnaden rullade den vidare i Göteborg där den förra ägaren köpte den redan 1979, då under sin studenttid på Chalmers. Han körde ett år och besiktigade 912:an 1980, därefter ställdes den in i väntan på en renovering. Ambitionen och viljan fanns hela tiden, men tiden räckte ändå inte till. Och där stod den lilla Porschen med den fina 2-litersmaskinen i 40 år. Nuvarande ägare har bara haft bilen i några månader, men har ändå bestämt sig för att sälja.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1966-04-14 
 • Avläst mätarställning
  31509 km 
 • Regnr
  FZO473 
 • Chassinummer
  351852 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den eftertraktade 911 S-motorn sitter i nuläget fast, och en sådan här motor bör och kommer ändå att behöva renoveras. Nuvarande ägare har inte velat försöka att få loss motorn, just av den anledningen.

 • Skick interiör:

  Stolarna är delvis i överraskande bra skick, även om förarsätet i god ordning behöver omklädning och omsorg. I övrigt är inredningen som sagt delvis användbar. Bilen är även beställd med de fem sportinstrumenten som följde med den femväxlade lådan till 912.

 • Skick exteriör:

  Förhållandevis hel på vitala ställen, och karossen är av allt att döma i ett bra renoveringsskick med fin potential. Fälgarna är tidstypiska sjuttiotalsvintage tillverkade av svenska JP, samtliga i ett lättrenoverat skick.

 • Skick helhet:

  En kombination av ett förhållandevis enkelt 912-objekt med en motor som egentligen hör hemma i en högt värderad 911-modell. Var för sig utgör de även intressanta objekt i ett vettigt skick som för många kan vara starten för drömrenoveringen. Eller tänk tillbaka till 1974 och renovera bilen efter den uppgraderingen och den tanken ägaren hade då. Det är också en fin proveniens.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1979-10-22
Ursprungsbesiktning: 1966-04-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1966-04-14
Senast godkända besiktning: 1979-06-05
Besiktigad tom: - 1980-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast 2 veckor efter auktionen är avslutad.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG