Visa alla bilder
Visa film

Harley-Davidson Model J 1000cc V2 — 1929

En fantastiskt välrenoverad svensksåld Harley i absolut bästa utställningsskick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Här har ingen möda sparats för att nå ett toppskick både utseendemässigt och mekaniskt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
399 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15419
FÅGELMARA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Här har ingen möda sparats för att nå ett toppskick både utseendemässigt och mekaniskt."

Beskrivning

1929 var sista produktionsåret av denna modell och då tillverkades enbart 2 286 stycken. En av dessa letade sig ända upp till Åmsele i Västerbotten, där skogsfaktor Gustaf Lindblad lär ha väckt en hel del uppmärksamhet på sin magnifika amerikanska motorcykel.

Dubbla strålkastare lyste upp de grusbelagda landsvägarna och ljuddämparna med sina fyra pipor, en mycket ovanlig konstruktion, skapade ett ljud som ingen kunde missta sig på. Men om Gustaf någon gång kom upp i topphastigheten 138 km/h är nog ytterst tveksamt.

Under decenniernas lopp vandrade skogsfaktorns H-D söderut i Sverige och 2003 hamnade den hos den nuvarande ägaren i Blekinge. Då var den nedplockad i delar och en sju år lång renovering påbörjades.

Ett flertal delar saknades och gick heller inte att få tag på. Men med en bakgrund som konstruktör och verktygsmakare kunde den mycket skicklige ägaren själv tillverka det som behövdes, bl a avgassystemet och motorns kamaxlar.

När renoveringen gick mot sitt slut och lackeringen skulle göras valdes en lite ovanligare H-D färg, Maroon med tanksidor i krämvitt. Denna färg fanns som tillval på Harley-Davidsons program 1929, men den stora majoriteten Model J fick den klassiska olivgröna färgen.

Slutresultatet blev en 20-tals Harley i absolut toppklass, både när det gäller det mekaniska och finishen. Renoveringen var klar 2010, men den registrerades inte in förrän 2016. Den vann då två första pris på Nostalgia Festival i Ronneby, Juryn val och Publikens val.

Efter att den blev klar har motorcykeln bara körts något fåtal mil. Nu tycker ägaren att någon annan ska få njuta av denna fina mc och väljer därför att sälja den.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1929/1929 
 • Första registreringsdatum
  2016-06-22 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  8 / 12 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar och går mycket fint, fungerar alldeles utmärkt i all mekanik.

 • Skick exteriör:

  Lackering och övrig finish på alla detaljer i högsta klass. Finns absolut inget att anmärka på utan maskinen är redo för vilket museum som helst.

 • Skick helhet:

  Ett unikt tillfälle för samlaren eller museet att skaffa ett otroligt fint utställningsobjekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2016-06-22
Ursprungsbesiktning: 2016-06-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2016-06-22
Senast godkända besiktning: 2016-06-20
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad:Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Model J från 1929 med en V-twin på 1000 kubik och 12 hästkrafter. Som ny kostade den i USA 370 dollar, vilket var lika mycket som en Ford Model A.
Harley-Davidsons ”J” kom redan 1915 och den största kunden vid den tiden var den amerikanska armén, men efterhand blev den civila marknaden allt viktigare.
1929 var sista produktionsåret och då tillverkades enbart 2 286 stycken.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Fågelmara

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-12-22.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG